Bir Altcoin Daha Likidite Kriziyle Çöküyor! İşte Yeni Terra!

Kripto para piyasasındaki son düşüş nedeniyle altcoin projesi Celsius(CEL)’un alım-satım işlemlerine devam edemediği ve müşterilerini ortada bıraktığına dair söylentilerle olduğu belirtiliyor. Celsius’un, “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle yatırım, alım-satım ve transfer işlemlerini dondurduğu bildiriliyor.

Altcoin projesi müşteri işlemlerini durdurmuş olduğu belirtildi

Kripto para piyasasında yaşanan düşüşler devam ediyor. Düşüşlerden etkilenen altcoin projesi Celsius(CEL)’un iflas sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceğine dair haftalardır devam eden bir söylentilerin olduğu bildiriliyor. Celsius’un yerel token’ini CEL’in bugün yüzde 50,7 düşüş yaşadığı ve kriz modunda göründüğü belirtiliyor. 12 Haziran tarihli bir blog paylaşımına göre, kripto para birimini “aşırı piyasa koşulları” sebebiyle yatırımcı hareketliliği, alım-satım ve transferlerini duraklattığı açıklandı. Paylaşımda, firmanın “Zaman içinde geri çekilme yükümlülüklerini yerine getirmek ve Celsius’u daha iyi bir konuma getirmek adına” sert bir adım attığı söylenerek şunlar eklendi:

Topluluğumuzun çıkarları doğrultusunda hareket etmek en büyük önceliğimizdir. Bu taahhüdün hizmetinde ve risk yönetimi çerçevemize bağlı kalmak için, Kullanım Koşullarımızda bu sürecin gerçekleşmesine izin verecek maddelerden birini etkin hale getirdik. Celsius’un değerli projeleri var ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek için özenle çalışıyoruz.

CEO, iddiaları reddiyor

Celsius, varlıklarını korumaya almak adına kapatma sırasında likiditeyi dengelemeye çalışacağını ve bu eylemi müşterilerine hizmeti iyileştirmek adına “en sorumlu eylem” olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Celsius, müşterilerine Bitcoin(BTC) ve Ethereum(ETH) benzeri kripto para birimleri üzerinde kazançlı çift haneli getiriler sunmasıyla tanınan bir kripto şirketidir. Kripto para birimi sahipleri adına merkeziyetsiz bir saklama hizmeti olarak davranan DeFi ekosisteminden yararlanan, “CeFi” ekosisteminde faaliyet göstererek büyüyen bir şirket grubunun parçası olduğu bilinmektedir.

Bunlarla birlikte, kripto para piyasasında yaşanan son düşüşlerden sonra, bir zamanlar vaat ettiği kazançlı getirileri sunma yeteneğini etkilediği, kripto topluluğunda iflas sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceğine dair yaygın spekülasyonlara yol açtığı bildiriliyor. (bu hafta Lido-stake ETH ile pariteyi kaybettiğinde söylentilerin yoğunlaştığı ve şüphe uyandırdığı açıklanıyor. Celsius, müşterilere geri ödeme yapmak için çaresiz bir teklifle Lido Staked ETH (stETH) token’lerini satıyor olabileceği belirtiliyor). Celsius CEO’su Alex Mashinsky, son haftalarda ortaya çıkan iflas iddialarını birçok kez reddettiği bildirildi.

Topluluğa teşekkür mesajı paylaşıldığı belirtildi

Gerçekleştirilen güncellemenin sonucu olarak Celsius, müşterilerin varlıklarına erişmesini etkin bir şekilde engelliyor. Böyle bir hareket, geçtiğimiz yıl yönetimin altında bulunan kripto para birimlerinde 20 milyar dolara ulaşan Celsius şirketi adına duyulmamış bir durum olduğu açıklanıyor. Şirketin geçtiğimiz yıl 750 milyon dolar topladığı ve 1,7 milyondan fazla müşterisi olduğunu belirtiliyor. Gönderide ayrıca Celsius tarafından, haberin “zor” olduğunu kabul ettiği ve topluluğuna destekleri için teşekkür ettikleri belirtiliyor:

Size hizmet etmek bizim için zevktir. Operasyonlarımız devam ediyor ve bizlere de bilgiler geldikçe toplumla paylaşmaya devam edeceğiz

Celsius’un yerel tokeni CEL, piyasa genelinde son derece zayıf bir momentum ve olumsuz duygunun yaşandığı bir dönemde haberlerden kötü bir biçimde etkilendiği görülüyor. CoinGecko tarafından belirtilen verilere göre, gün içinde yüzde 50,7 düşüşle ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 97.6’nın üzerinde düşüşle 0.19 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!