Dogecoin, Twitter’ın Resmi Para Birimi mi Olacak?

Elon Musk Twitter devralma görüşmeleri yeniden su yüzüne çıktıktan sonra, Dogecoin (DOGE)’in potansiyel olarak Twitter’ın resmi yerel para birimi olabileceğine dair bir spekülasyon var. Son bir gelişmede, Musk’ın Twitter’ı hisse başına 54.20 dolarlık orijinal teklif fiyatından satın almayı önerdiği bildirildi. Bu bağlamda Elon Musk’ın DOGE projesiyle yakın ilişkisi yeni bir spekülasyona yol açıyor. DOGE Army’nin Twitter’daki bir bölümü, Dogecoin’in potansiyel olarak Twitter resmi yerel para birimi olup olmayacağını merak ediyor.

Dogecoin fiyatına Elon Musk etkisi

Dogecoin , mevcut 8,58 milyar dolarlık piyasa değeri ile kripto para piyasasındaki en büyük memecoindir. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Elon Musk, geçmişte birkaç kez tweet’lerinde DOGE’den bahsetmişti. Tesla kurucusunun Dogecoin’den bahsetmesi, çoğu durumda anında DOGE fiyat artışına yol açtı. Elon Musk’ın Twitter’ı devralması için yeni teklif raporları ile memecoin fiyatında büyük bir artış gördü. Mevcut fiyat seviyesinin memecoin’in aylık en yüksek seviyesi olan 0.067 dolara yakın olması, Elon Musk’ın etkisi hakkında her şeyi anlatıyor.

Bir Bloomberg raporuna göre Musk, Twitter’ı hisse başına 54.20 dolarlık orijinal teklif fiyatından satın almaya meyilli. Raporda, milyarderin teklifi Twitter’a yazdığı bir mektupta yaptığı belirtildi. Bu, Twitter hisse fiyatında gün içinde yüzde 12,67 artışla ani bir artışa yol açtı. Bu haber DOGE camiasını da heyecanlandırdı. tunez.eth adlı bir Twitter meraklısı, DOGE’nin platformun resmi yerel para birimi olup olmayacağını sordu ve şunları yazdı:

Elon Musk Twitter’ı satın alırsa, DOGE Twitter’ın para birimi olur mu?

Twitter’ın bot hesapları gündemi meşgul etmeye devam ediyor

DOGE’nin gerçekten de Twitter’ın resmi yerel para birimi haline gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek. Gözden geçirilmiş teklif, Musk’ın Twitter’ın bot hesaplarına itirazı üzerine yasal bir savaşın arkasında geliyor. Bir noktada Tesla CEO’su, Twitter’ın bot hesaplarındaki şeffaflık eksikliği nedeniyle Twitter’ı satın alma teklifini geri çekti. Günün erken saatlerinde, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Twitter’da bot konusunu gündeme getirdi. Twitter’da çalışan birçok doğrulanmış dolandırıcılık hesabı olduğunu söyledi.

Bu yılın Mayıs ayında Elon Musk , spam ve sahte hesapların doğrulanmasına bağlı olarak Twitter devralma anlaşmasını geçici olarak durdurduğunu söyledi. 44 milyar dolarlık anlaşma, spam veya sahte hesapların kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını temsil ettiği hesaplamasıyla ilgili ayrıntılar beklenirken beklemeye alındı. Spam botların sosyal medya platformundan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!