Sinyaller Geliyor: Bitcoin (BTC) İçin Sırada Ne Var?

Bitcoin (BTC) fiyatı, birkaç işlem seansı önce 25.000 dolardan düştükten sonra 24.000 dolar fiyat seviyesinin üzerine çıktı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Geçen hafta Bitcoin yüzde 6 kazanç sağladı ve günlük grafikte lider kripto para birimi yaklaşık yüzde 1 düştü. Bu, bir konsolidasyon işaretine işaret ediyordu. Bitcoin fiyatı, grafikte yükselişin bir göstergesi olan daha yüksek zirveler ve en düşük seviyeler oluşturmuştu.

Bitcoin 27 bin dolara ulaşabilir mi?

Lider kripto para birimi Bİtcoin, önemli bir süre boyunca 24.000 dolar işaretinin üzerinde kalmayı başarırsa, önümüzdeki işlem seanslarında 27.000 doları hedefleyebilir. BTC’nin ivme kaybetmesi durumunda 23.000 dolar seviyesine düşebilir. Bitcoin için teknik görünüm, devam eden yükselişe işaret etti, bu da satın alma gücünün piyasadan kaybolmadığı anlamına geliyordu. Bitcoin fiyatının mevcut fiyat ivmesini koruması için, devam eden bir satın alma gücü gerekli olacaktır. Küresel kripto para piyasa değeri bugün yüzde 1.6 ile 1.2 trilyon dolar seviyesindeydi. Tutarlı satın alma gücüyle Bitcoin, 27.000 dolar seviyesinde zorlu bir direnç yaşayacak.

BTC, yazı yazılırken 24.100 dolar seviyelerinden işlem görüyordu. Geçen hafta ise fiyat artışına tanık oldu. Son 24 saat içinde Bitcoin fiyatı yatay hareket etti. Fibonacci seviyelerine göre, lider kripto para birimi yüzde 23,6 seviyesinin üzerinde işlem yapmayı başarırsa, yüzde 38,2’ye hareket mümkün olabilir. Bu, genel direnç seviyesinin 27.000 dolar olduğu anlamına geliyordu. Bir geri çekilme, Bitcoin’in sırasıyla 23.000 dolara ve ardından 20.000 dolara düşmesine neden olabilir. Son işlem seansında, işlem gören BTC miktarı kırmızıydı, bu da satın alma gücünün bir düşüş kaydettiği anlamına geliyordu.

BTC teknik fiyat analizi

Bitcoin grafiğindeki yanal hareket, lider kripto para birimi tablosunda satın alma gücünde düşüşe işaret etmişti. Konsolidasyonun teknik görünüm üzerinde önemli bir etkisi olmamıştır. Göreceli Güç Endeksi, satın alma gücünde küçük bir değer kaybı yakaladı, buna rağmen RSI yarı çizginin oldukça üzerindeydi. Yarım çizginin üzerindeki bir okuma, BTC satıcılarına kıyasla daha fazla alıcının bir göstergesidir. Bitcoin fiyatı 20-SMA çizgisinin üzerinde işlem görüyordu. Bunun üzerinde işlem yapmak, BTC alıcılarının piyasadaki fiyat ivmesini yönlendirdiğinin bir göstergesiydi. Bu aynı zamanda daha düşük seviyelerde de BTC’nin grafiğinde talep gördüğü anlamına geliyordu.

Fiyattaki artış diğer teknik göstergede gösterildi. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı, mevcut fiyat ivmesine ve aynı şekilde geri dönüşlere işaret eder. Bir yükseliş geçişinden sonra MACD, kripto para birimi için alım sinyali olan yarım çizginin üzerinde yeşil histogramlara yol açtı. Chaikin Para Akışı, grafikteki sermaye giriş ve çıkışlarını okur. Diğer yükseliş göstergeleriyle bile, CMF yarım çizginin altında kaldı ve bu da sermaye girişlerinin  çıkışlardan daha az olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!