Deneyimli Yönetici: İşaretler Kripto Para Piyasasının Düzeleceğini Gösteriyor!

Skybridge Capital’in kurucusu ve yönetici ortağı Anthony Scaramucci, kripto para piyasalarının geleceği adına iyimser bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi. Yatırımcılara “mevcut ortamı görmelerini” ve “sabırla ilerlemeleri ve uzun vadeli yatırımlar adına” tavsiyeler veriyor. Kriptoarena.com olarak, Skybridge Capital’in kurucusunun röportajını siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz.

Ethereum Merge yaklaşıyor

CNBC ile gerçekleştirdiği röportajda, Hedge fon yöneticisi kripto para alanındaki son gelişmelerin “çok daha fazla ticari faaliyeti” tetikleyebileceğine olan inancından bahsetti. Özellikle, sürekli gelişmekte olan Lightning Network’ü, Bitcoin’in üzerine yerleştirilmiş Layer-2 ödeme protokolü, BlackRock’un Coinbase ile ortaklığı ve daha sonra bir Bitcoin (BTC) özel güven fonu kurmalarını gelecek için olumlu işaretlerden olarak vurguluyor. Skybridge Capital kurucusu röportajda şunları söyledi:

Son olarak, CEO Larry Fink kripto para birimleri için kurumsal talep görüyor. Aksi takdirde, bu ürünleri kurmaz ve Coinbase ile takım oluşturmaz. İnsanlara yalnızca 21 milyon Bitcoin olduğunu ve çok az arz ile bir talep sorunu yaşayacağınızı hatırlatmak istiyorum.

Scaramucci, Ethereum ağının konsensüs mekanizmasını Proof of Stake (PoS) olarak değiştirecek olan 15 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanan Ethereum Merge’in ikinci en büyük kripto para biriminin piyasa fiyatını etkileyebilecek bir olay olduğunu söylüyor. Scaramucci’ye göre, yatırımcılara Merge’in getirebileceği potansiyel pozitif olasılıklara bakıldığında, kripto para birimini satın aldıklarını, ancak aynı zamanda geri dönüp aynı hızla satabileceklerini belirtiyor:

Birçok yatırımcı muhtemelen söylentiye bakarak satın alım yapıyor. Muhtemelen bu Merge haberini satacaklar. Yatırımcıları bunu yapmamaları konusunda uyarırım; Bunlar uzun vadeli büyük yatırım projeleridir.

Kripto para piyasalarındaki iyileşmenin yavaş ancak geçtiğimiz ay boyunca sabit olduğu aktarıldı

Devam etmekte olan kripto ayı piyasasına rağmen, birçok kripto para biriminde mütevazı kazançların olduğu görüldü. TradingView tarafından sağlanan verilere göre, BTC geçtiğimiz ay yüzde 20 artışla 24,954 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşarken, lider altcoin Ethereum (ETH)’da da yüzde 62 artış yaşanarak 1999 dolar fiyat seviyesine yükseldiği görüldü.

Scaramucci, yatırımcı ilgisinin yeniden canlandığını ve Temmuz ayında beklenenden daha iyi enflasyon rakamları sonucunda küresel ekonominin 6 ila 12 ay içerisinde güçlü 2019 Çeyrek 4 statüsüne geleceğine inandığını vurguladı. Genel olarak, Scaramucci kripto para piyasası adına olumlu bir bakış açısına sahip ve yatırımcıları kötü haberlere ve duygu temelli al-sat işlemlerine verilen anlık tepkilere dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Skybridge Capital’in, BTC’nin önümüzdeki 6 yıl içerisinde benzeri görülmemiş bir yükseliş gerçekleştireceğine inandıklarını belirtiyor:

Eğer haklıysak, BTC fiyatı 300 bin dolar fiyat seviyesine giderse, onu 20 bin dolar veya 60 bin dolar seviyesinden almış olmanızın bir önemi kalmayacak. Gelecekle ilgili düşündüğümüzden daha erken oluyor. En iyi on gün için piyasa dışındaysanız, getirinizi yüzde 7,5’lik bir getiriden yüzde 2’lik bir getiriye düşürdünüz. Portföyü duyguya dayalı olarak bozmaya başlamamızı istemiyoruz. Bence yatırımcılara göndermeye çalıştığımız mesaj şudur; rahatlayın. Önümüzdeki 12 ila 24 ay içerisinde önde gelen kripto para birimleri BTC, ETH, ALGO ve SOL adına oldukça iyimser bir senaryo görüyoruz.

Scaramucci, firmasının Ethereum rakibi Algorand’da da bir pozisyonu olduğundan bahsediyor, ancak en önemli iki pozisyonunun hala BTC ve ETH’da olduğu biliniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!