Bitcoin, Solana, Ethereum Grafikleri: Geleneksel Piyasalar’dan Kriptoya

Artık merkeziyetsiz finans şirketleri de Metaverse (Facebook)’ta kar gördü ve birçok merkeziyetsiz marka da gerek NFT gerekse Metaverse’e dair oyun projelerini ön plana sürmeye başladı. Sektör çok hızlı büyüdüğünden ülkelerin bile dikkatini çekmeye başladı.

Bazı uluslararası dev markalar borsalarda NFT işlemi açabilecek bir yapı var mı diye araştırmalara başlasa da bunun mümkün olamayacağını anladıklarında maymun koleksiyonları ve dijital oyun kartlarına yatırım yapmaya başladı.

ABD borsalarından, Dow Jones Endüstriyel 35658.71 (%-0.17),  SP500 4691.48 grafiğinde (%0.1), Al sinyallerindedir.

ETH USD, 4199.08 $ fiyatıyla yüzde -0.03 değer kaybetti. Bir aylık en düşük değeri 3428.28$’dir.

Genel olarak Sat sinyalleri göze çarpıyor. 4225$ direnci kırılırsa yukarı, 1 hafta içinde bu sağlanmazsa 3857$ ‘ye çekilme olabilir. Ufak tefek Al sinyalleri alınsa da bunun devamı gelip gelmeyeceğine dair soru işaretleri var.

SOL USDT (Solana), 183.7553 fiyatıyla yüzde -0.62 değer kaybetti. Bir aylık en düşük fiyatı 169.3785 ‘dır.

Göstergeler mühim fakat belirsiz sinyal veriyor. Yakından bakıldığında 175 USD ‘de bir koni oluşabilir. Boğalar biraz durulmuş gözüküyor ve ayı piyasası hakim denebilir.

BTC USD, 48520.36 USD’den yüzde -3.93 ile değer kaybı ile devam ediyor. Bir aydaki en düşük değeri 42333’dir.

Gösterge değerleri Sat sinyalleri alınmaktadır. 49 bindeki ince destek ve Fib kesişimi hacime yenik düşerse 41 bine çekilme yaşanabilir.

Sonuç itibariyle, piyasalar çok kompleks iken daha da girift bir hal aldı. Artık geleneksel piyasalardan çıkan para da NFT ve DeFi uygulamalarına gidiyor. Peki bu ne demek? Uzun vadede finansal sistemde merkeziyetsize geçiş, aracı kurumların, geleneksel borsaların ve geleneksel halka arzların sonu demek olabilir. Buna rağmen Borsa İstanbul’un büyüdüğünü ve son 2 senede 40 ‘tan (diğer iflasları ve çekilmeleri düşünmek gerek) fazla şirketin halka arz olduğunu da belirtelim.

Sorumluluk reddi: Bu bir teknik analiz makalesidir. Kaldıraçlı işlemlerde ve kripto para yatırımlarında yüksek kayıp riski mutlaka göz önüne alınmalı, herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapılmalıdır. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’daFacebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!