Bu Senaryoya Dikkat: BTC Fiyatı Aşağı Yönlü Kırılabilir!

Kripto para piyasalarının önde gelen uzmanları, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyat durumu hakkında analizlerde bulundular. Uzmanlara göre son zamanlarda artan enflasyon ve büyümeyle ilgili endişelerin son derece yükselmesiyle beraber BTC fiyatı önümüzdeki günlerde aşağı yönlü kırılmalar yaşayabilir! İşte detaylar…

Uzmanlar lider kripto para birimi BTC için muhtemel senaryoları açıkladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı, artan enflasyon ve büyümeyle ilgili endişeler sonucu daha zayıf bir ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) tarafından yatıştırılmasıyla geçtiğimiz hafta yükseliş yaşadı. Geçtiğimiz haftadan bu yana BTC fiyatı yüzde 4,92 artış yaşayarak geçtiğimiz haftayı neredeyse 24.100 dolar seviyelerinde tamamladı. BTC, yaşadığı yükseliş ile beraber 24.500 dolar seviyelerini aştı fakat 25 bin dolar seviyesinde dirençle karşılaştı. Daha önce kriptoarena.com olarak da belirtitğimiz üzere anlık olarak 24.200 dolar seviyelerinde konsolide olan BTC, uzmanların açıklamalarına göre 25 bin dolarlık seviyenin üzerinde bir kazanç yaşayabilir.

Bitcoin, kripto para biriminin günlük grafiğine göre, 25.000 dolar seviyesini aşamadığı göz önüne alındığında bir sonraki mantıklı hedef gibi görünen dijital altının başka bir ayı döngüsüne girmesini önleyen önemli bir fiyat seviyesinin başka bir yeniden testini hedefliyor olabilir. Haziran ayında 20.000 doların altına düştükten sonra, Bitcoin bir aydan fazla bir süredir yükselen bir takozda işlem görüyor. O zamandan beri BTC’nin fiyatı, zaman zaman yüzde 30’luk bir fiyat artışı yaşayarak yüzde 25’in üzerinde değer kazandı.

“Bitcoin, yükselişi sağlayan kurumsal para girişlerinde bir artış yaşamıyor!”

Bir diğer yandan uzmanlar, azalan hacim profiline dikkat çekerek piyasada temkinli olunmasını öneriyor ve yatırımcıların mevcut yönü desteklemediğinin sinyallerini veriyor. Öte yandan uzmanlar, piyasanın bir kez daha yoğun satış baskısı yaşamasıyla aşağı yönlü oynaklığın sona erebileceğini aktarıyor.

Analistlere göre, kamanın alt sınırının altına kabaca 23.400 dolarda bir düşüş, geri dönüşün kesin başlangıcını işaretliyor. Neyse ki eşik, trend olan varlıklar için sıklıkla bir kılavuz görevi gören kritik 50 günlük hareketli ortalama destek seviyesiyle örtüşüyor. Ayrıca analistler, anlık olarak beklemenin ve bu hafta yaşanacak olayların nasıl bir oynaklığa sebep olabileceğini gözlemlemekten başka bir yol olmadığını katarırken, yukarıda belirtilen dezavantajların yanı sıra, Bitcoin anlık olarak yükselişi besleyen kurumsal para girişlerinde bir artış yaşamıyor. Olumlu yönden bakıldığında ise, piyasaya panik ve çaresizliği geri getiren 17.000 dolara yakın son düşüşe rağmen, kripto para piyasasındaki kısa vadeli sıçrama, yatırımcı tutumunun hala olumlu olduğunu gösterdi. Anlık olarak lider kripto para birimi BTC, 24,141.24 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!