Kripto Para Piyasası Sermayesini Geri Topluyor! Toparlanma Sürecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’nin değeri, girişler açısından küresel kripto para piyasasına öncülük ediyor.

Kripto para piyasaları toparlanıyor

Özellikle, geçen hafta Bitcoin 338 milyar dolar gibi düşük bir seviyeden 408 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu hafta 20.000 dolarda bu kadar önemli bir seviyenin üzerinde bir pozisyon sürdürme konusunda gösterilen azme rağmen, bu hafta sonu kripto para birimi için başka bir deneme aşaması olabilir. Destek aşağıda sıkıntı belirtileri göstermeye devam ediyor ve orada bir kırılma yatırımcıların sektöre olan inancını test edebilir. Kripto para piyasasında devam eden sarsıntıya rağmen, uzmanlar fiyatların dibe ulaşmış olabileceğine dair sinyaller için temel piyasa göstergelerini yakından takip ediyorlardı.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, dünle birlikte gün boyunca, Bitcoin, Ethereum ve Solana dahil olmak üzere tüm büyük kripto para birimleri, kazançlarını büyüttü. Son 24 saatte 21.000 doların biraz üzerinde kalmasına rağmen, Bitcoin oldukça istikrarlı ve sakin. Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB), Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) ile birlikte lider kripto BTC, altcoin’ler tarafından gölgelendi ve tümü önemli günlük artışlar kaydetti. Fed Başkanı’nın faiz artırımına ilişkin en son duyurusunun ardından BTC, bir hafta boyunca 21.500 dolarlık zirvesinden geri çekildi. 25 Haziran Cumartesi günü kripto para birimlerinin piyasa değeri, bir önceki gün yüzde 2,67 artarak 954,13 milyar dolara ulaştı.

Artış Şansı Ortalamanın Altında mı?

Tanınmış bir kripto para trader’ı, en değerli kripto varlık olan Bitcoin’in yükselişe geçmesi için ne olması gerektiğini tahmin etti. Bir kripto  analisti olan Rekt Capital, Bitcoin’in alım tarafı hacmi artmaya başlayana kadar muhtemelen zarar göreceğini tahmin ediyor. Rekt Capital ayrıca, bu hafta BTC için alım hacminin, 200 haftalık hareketli ortalamanın yakınında meydana gelen geçmiş ayı piyasası diplerindeki alım hacimleriyle karşılaştırıldığında önemsiz olduğuna dikkat çekiyor.

200 haftalık hareketli ortalama civarında oluşturulan önceki Ayı Piyasası Diplerindeki alıcı hacmine kıyasla, geçen haftaki yüksek satış hacmindeki Bitcoin (BTC) alım tarafı takibi, hafta sona ererken hala oldukça düşük. Ardından Rekt Capital, yatırımcılara, Kayıp Korkusu (FOMO) BTC yatırımlarının, özellikle BTC 20.000 dolar civarındaysa, genellikle kötü günler için kaydedilmesi gerektiğini belirten bir uyarı yayınladı. Ek olarak, piyasa değerine göre en yüksek kripto varlığının muhtemelen yatırımcıların en az beklediği anda dibe vuracağını tahmin ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!