Bitcoin Dirençle Karşı Karşıya: Daha Fazla Düşüş Mümkün mü?

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan düşüşlerin ardından Bitcoin (BTC) fiyatı 20 bin dolar fiyat seviyesini aşarak geri döndü. 21 Haziran Salı günü, BTC 21.500 doların üzerinde hareket etmeye devam ederken bir direnç seviyesi ile karşılaştığı ve sonrasında altında kaldığı görülüyor.

Analist: Bitcoin desteği alamama durumunda…

Şu anda Bitcoin(BTC), 390 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 20.107 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bitcoin’in yukarı yönlü bir ivmeyi sürdürebilmesi için 200 haftalık hareketli ortalamasını 22.500 dolar seviyesini yeniden geri alması ve destek seviyesine dönüştürmesi gerektiği belirtiliyor. Kripto para piyasası analisti Rekt Capital lider kripto para biriminde yaşanan durumlarla ilgili olarak görüşleri bildiriyor:

BTC, 200 haftalık hareketli ortalamayı (MA) destek olarak geri alamama durumunda… O zaman işte neler olabileceğine dair senaryolardan biri, aşağıdaki noktalardan birinde ilk kez bir Birikme Aralığı oluşumundan önce yeni düşük seviyelere doğru aşağı inmeyi içerir. 200 haftalık MA.

 

Ayrıca Bitcoin madenci kapitülasyonunun zirvede olduğu belirtiliyor. Geçen hafta Bitcoin madencileri, operasyonel maliyetlerini karşılamak adına yaklaşık 9000 BTC satışı gerçekleştirdi. Madencilik durumunda akışı değiştirmek için büyük bir artış olduğu gözlemlendi. Popüler Twitter kullanıcısı OnChainCollege paylaşımında şunları söylüyor:

Madencilerin teslim olmasını ayı piyasalarında görmek istediğiniz bir işarettir. Bu dip noktayı bulmak aylar alabilir ve sonrasında daha fazla düşüş gözlemlenebilir.

Zincir içi veriler olumlu yönlerine dikkat çekiyor

Olumlu yönüyle ele alındığına ise, borsalardaki Bitcoin arzının, zincir içi veri sağlayıcı Santiment verilerine göre son 3.5 yılın en düşük seviyesinde olduğu belirtiliyor. Santiment verilerinde şunlara yer verildi:

Bitcoin’in arz oranı, en son Kasım 2018 tarihinde görülen seviyelerde düşük kalmaya devam ediyor. Bu, gelecekte yaşanabilecek sınırlı satış riskinin bir işaretidir. Bu arada borsalarda bulunan BTC’lerde hızla artış yaşanmaya devam ediyor ve bu da daha fazla satın alım gücünün olduğunu gösteriyor.

Bitcoin (BTC) ‘in, tüm zamanların en yüksek seviyesinden(ATH) şuana kadar ki dönemde yüzde 70 düşüş yaşayarak işlem görmesi, uzun vadeli birikim yapmayı planlayan yatırımcılar adına bir sinyal olduğu belirtiliyor. Analistler, uzun vadeli yatırımcıların tam dip noktasını tespit etmek yerine, dört yıl sonrası adına mantılı karlar elde etmek için bu noktada Dolar Maliyet Ortalaması’na başlayabilecekleri bildiriliyor. Bitcoin’in 20 bin dolarda bulunan destek seviyelerini ne kadar süre korumaya devam edeceği ise merak edilmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!