BTC, ETH ve XRP İçin Kritik Seviyeler Açıklandı!

Kripto piyasasında yaşanan son yükseliş ile beraber kripto para analistleri BTC, ETH ve XRP için kritik seviyeleri açıkladı. İşte detaylar…

Bitcoin ve Ethereum için kritik seviyeler belli oldu!

Lider kripto para birimi Bitcoin’i 2020’den beri görülmeyen bir seviye olan 17 bin dolar seviyesinin ortasına geri getiren satıştan bu yana Bitcoin fiyatı yüzde 20 artış yaşadı. Analistlere göre dip seviyelerden Bitcoin alımı yapmak isteyen yatırımcılar, derinlemesine bir analiz yapmalı ve geçtiğimiz haftanın grafiğini derinlemesine okumalıdır. Analistlere göre Bitcoin fiyatı anlık olarak 25.700 dolarlık bir alanı hedefliyor fakat 200 haftalık hareketli ortalamanın altında yer alıyor.

Analistler ise yatırımcılara mevcut toparlanma rallisinde uygun anı beklemesini öneriyor. 200 haftalık hareketli ortalama olan 22.500 dolar seviyesinin üzerinde bir kırılma ve yeniden yaşanacak bir test, BTC fiyatını 25 bin dolar seviyesine geri çıkarmak için gereken ivmeyi sağlayabilir. Analistlere göre eğer bu ralli başarısız olursa ,17.592 dolar seviyesi bir sonraki test noktası olacak ve bu durum gerçekleşirse mevcut Bitcoin fiyatından yüzde 24 düşüşle sonuçlanan bir sonraki hedef 16 bin dolar seviyesine gidilecektir.

Bir diğer yandan Ethereum’a bakıldığında ise Ethereum fiyatının daha yüksek risk toleransı olduğu görülüyor. Ethereum fiyatı şu anda 1.170 dolardan işlem görüyor, çünkü hafta sonu ETH fiyatının kısa bir süreliğine 881 dolar seviyelerini gördü ve satışların ardından boğalar bir ivme yakalamış durumda. Analistlere göre Göreceli Güç Endeksi, tarihsel bir düşük gösterge üzerinde çift dip sinyalleri gösteriyor ve bu da güçlü bir karşı trend rallisinin gerçekleşeceği fikrini garanti ediyor.

Ethereum fiyatı, 200 haftalık hareketli ortalamanın sadece 30 dolar altında seyrediyor. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve ardından bir yeniden test, merakla beklenen toparlanma rallisini tetikleyen katalizör olabilir. Konvansiyonel hedefler 1.700 dolar seviyesinde, FOMO hedefleri ise mevcut fiyattan yüzde 200’e varan bir artış için 2.700 dolar seviyesinde bulunuyor. Paralel kanalı kırmadığı ve 388 dolarlık yükseliş makro geçersiz kılma işaretinin yaklaşık yüzde 70 üzerinde gezindiği için Ethereum daha riskli bir dijital varlık olarak karşımıza çıkıyor. Yükseliş gösteren makro seviye aşılırsa, Ethereum fiyatı şu anda bulunduğu yerden yüzde 90 düşüşle 100 dolara kadar düşebilir.

“XRP için 0,38 dolar seviyesi aşılırsa, boğalar 0,64 dolar seviyesini hedefleyebilir”

XRP için 0.30 dolarlık orta bölge bir kez daha direnç sağladığından, Ripple fiyatı son bir düşüş hareketi için hazırlanıyor olabilir. XRP topluluğu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden bir davayı sürdürdüğü için dalgalı fiyat hareketi sürpriz değil. Yasal savaşın ortasında, daha önce kriptoarena.com olarak fiyatını bildirdiğimiz Ripple anlık olarak 0,33 dolar olarak karşımıza çıkıyor. SEC, bu hafta ilk darbeyi aldı ve Ripple’ın “exhibit 0” ile ilgili önemli belgeleri mühürlemesini önlemek için bir hareket sundu.

Boğalar, mevcut piyasa davranışını doğrulayan itirazda görüldüğü gibi, portföylerinin böylesine değişken yeni bağlantılı bir piyasada nasıl performans göstereceğinden endişe duyuyor. Piyasa koşulları değişmeden kalırsa, 0,25 dolarlık bir hedefin kırılması muhtemel gözüküyor. Güvenli bir şekilde yerel bir dip seviyede olduğunu ilan etmek için Ripple, 0,38 dolar seviyesini kırmalıdır. 0,38 ABD doları aşılırsa, boğalar mevcut XRP fiyatına göre yüzde 100’lük bir artışı temsil edecek olan 0,64 ABD dolarını hedefleyebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!