Santiment’ten Kritik Cardano Açıklaması: Zirveye Ulaştı

Bitcoin (BTC) ve Cardano (ADA) gibi önde gelen kripto para birimlerinin hızlı düşüşü yavaşlamış gibi görünüyor olsa da, kripto para balinaları cüzdanlarında bulunan kripto varlıklarını artırmak için piyasadaki yaşanan düşüşlerden yararlandıkları görülüyor.

7 aylık bir dönem sonrası balinaların harekete geçtiği belirtiliyor

13 Mayıs tarihinde yayınlanan zincir üstü analiz platformu Santiment’ten alınan bilgiler bunu kanıtlar nitelikte. Cardano balinaları, ADA fiyatının 12 Mayıs’ta 0,40 dolar seviyelerine gerilemesinin ardından, Ocak ayından bu yana en aktif oldukları dönem olduğunu gösteriyor. Santiment’in resmi Twitter hesabı tarafından paylaşılan tweet şu şekilde:

“Cardano’nun balinaları, fiyatlar UTC saat 8 ile 12 arasında 0,40 dolar seviyelerine gerilemesinin ardından dün işlem telaşı gösterdi. Bu ani artışlar, ADA/USD için çok yaygın olarak fiyat yönü değişikliklerini gösteriyor ve daha fazla balina aktivitesini yakından izliyoruz.”

Santiment tarafından belirtildiği üzere, balina alımlarındaki artış geçmişte DeFi varlığı için en büyük fiyat değişimlerini göstermeye devam ediyor. Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce Finbold, Cardano balinalarının 7 aylık al-sat işlemlerinin fazla olduğu dönemin ardından biriktiğine dair kanıtlar bildiriyor.

Cardano (ADA) seviyelerinde artış bekleniyor

Balinaların toplam 1,7 milyon token satışı yaptığı yedi aylık bir dönemden sonra veriler, 1 ila 10 milyon ADA’ya sahip Cardano balinalarına ait cüzdanların, son beş hafta içinde cüzdanlarına 196 milyon ADA daha stokladıklarını ortaya koyuyor. Vasil, hardfork protokolünü genişletme ve işlem hacmini ve likiditesini önemli ölçüde artırma niyetiyle Haziran ayı için planlanan gelişmeler de göz önüne alındığında, balinalar Cardano fiyatında bir artış bekliyor olabilir. Çünkü daha önceki tarihlerde yer alan verilere göre ADA fiyatının sıklıkla arttığını gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta yüzde 30,53 düşüşle kapanış yapan ADA, son 24 saatte yüzde 19,26 artışla ve 0,545 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Cardano’nun şu anda ki piyasa değeri 17,4 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!