Piyasalar Düşerken, Düşük Hacimli Altcoin’ler Sıçrıyor!

Kripto para piyasasında son günlerde düşüş yaşanırken, düşük hacimli bu altcoin projeleri hızla yükseliş kaydediyor. İşte detaylar…

“Bu 3 altcoin projesi önümüzdeki dönemlerde piyasanın gözdesi olabilir”

Popüler kripto para projelerinden Synthetix (SNX) ve Helium (HNT), geçtiğimiz hafta sırasıyla yüzde 37 ve yüzde 32’lik bir artış yaşayarak piyasanın ilk 100 token’ını domine etti. Bir Move-To-Earn projesi olan StepN (GMT) ise üçüncü sırada yer aldı ve yüzde 32’lik bir yükseliş kaydetti. Bir diğer yandan lider kripto para birimleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) son yedi gün içinde sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 5 düşüş yaşadı. TradingView verilerine göre Bitcoin, toplu olarak ortalama yüzde 7 yükselen ilk 100 kripto para birimi arasında en kötü performans gösteren beşinci dijital varlık olarak karşımıza çıkıyor. Piyasada en zor günlerden geçen bir diğer altcoin ise değerinin neredeyse dörtte birini kaybederek dikkatleri üzerine çeken GLMR olarak karşımıza çıkıyor. Convex’in ödül token’ı CVX, tıpkı Monero gibi yüzde 20’lik bir düşüşle ikinci sırada yer aldı. Nexo’nun token’ı ise yüzde 15 düşüş yaşayarak BTC’den daha kötü bir performans sergiledi.

Öte yandan kripto para piyasası üzerindeki BTC hakimiyeti, BTC’in son günlerdeki düşük performansı nedeniyle yüzde 7,5 düştü ve şu anda yüzde 44,25 seviyesinde bulunuyor. Ethereum (ETH) hakimiyeti ise geçen ay yüzde 20 düşmesine rağmen sabit kaldı. Ünlü kripto para stratejisti Martin Leinweber’a göre, bu ayı piyasasını 2017’de yaşanan ayı piyasasından farklı kılan şeyin yani yatırımcıların kafasının karışmasında rol oynayan durumun, özellikle kurumsal taraftan olmak üzere Bitcoin ve Ethereum’daki yüksek satışların olduğunu belirtiyor.

Ünlü stratejist, normal bir satış durumunda altcoin’lerin, BTC ve ETH’den daha kötü bir performans göstereceğini ekliyor. Fakat bu sefer durumun farklı olduğunu aktaran analist, piyasalar çöküş yaşarken BTC’nin hakimiyetinin de düştüğünü belirtiyor ve birçok altcoin’in kendi değerinin yüzde 90’ını çoktan kaybettiğini de aktarıyor. Stratejist, lider kripto para birimi ve ETH’in düşük performansının, toplam kripto piyasasının değerinde yüzde 5’lik bir kayıp oluşturduğunu belirtiyor ve Ocak 2021’den bu yana ilk kez 900 milyar dolar seviyesinin altına düştüğünü de ekliyor.

Ünlü Stratejist bir diğer yandan stablecoin’lere de değiniyor. Hem Tether (USDT), hem de USD Coin (USDC) hakimiyetinin yüzde 5 arttığını belirtirken, Stablecoin’lerin artık piyasanın çoğunluğunu ele aldığına da değiniyor. Ayrıca DAI hakimiyeti geçen hafta yaklaşık yüzde 8 artarak daha da arttı. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere USDC, Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST’nin çöküşünden bu yana devam eden bir piyasa eğilimi olan arzına 1,8 milyar dolar ekledi ve daha güvenli olarak algılanan stablecoin’lere genel bir geçişi hızlandırdı.

 

Piyasalar düşüş yaşarken bu projeler yükseliş yaşıyor!

Analistler, kripto para piyasası kırmızıyı gösterirken bu altcoin’lerin yeşil gösterdiğini ekliyor. HNT yüzde 37,5 değer kazandı, hemen ardından BSV yüzde 25’lik bir artışla takip ediyor ve Bitfinex’in yerel token’ı LEO yüzde 8 değer kazandı.İlk 100’deki diğer tüm token’lar (stabilcoin’ler, sarılmış tokenler ve stake edilen varlıklar hariç), kripto varlık piyasaları tamamen yüzde 30 çöktüğünden veya temsili değer olarak 387 milyar dolar kaybedildiğinden, ay boyunca hala sıkı bir şekilde kırmızıda kaldı. Ayın en kötü performans gösteren varlığı ise neredeyse yüzde 65’ini kaybederek Lido DAO olarak karşımıza çıkıyor. Hemen arkasında ise yüzde 62’lik bir düşüşle onu takip eden Bancor’un yerel token’ı BNT yer alırken Convex’in yerel token’ı CVX, yüzde 58 düşüş yaşadı.

Hashdex’in baş ürün ve teknoloji sorumlusu Samir Kerbage, BTC’nin 20.000 dolar seviyesi ve ETH’nin 1.000 dolar seviyelerinin izlenecek seviyeler olduğunu belirterek, bunun sadece tasfiyelerden ve kripto varlık yatırımcılarını yönlendirmekten daha fazlası olduğunu da sözlerine ekledi:

“Psikolojik olarak anlamlı olan bu seviyeler kaybolursa, piyasada kısa vadeli fiyat üzerinde daha fazla baskı yaratabilecek bazı önemli korkular görebiliriz. Şu anda piyasalarda gördüğümüz şey, muhtemelen yatırımcıların bu potansiyel satış senaryosunu öngörerek uzun pozisyonları gevşetmeleri veya kısa pozisyonlar oluşturmaları”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!