Binance CEO’su: Şimdi Piyasa Bu Altcoinlere Geçecek!

Kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto para piyasasının yakında dolar destekli stablecoin çağından uzaklaşarak diğer varlıklar tarafından algoritmik olarak desteklenen stablecoin’lere dönüşeceğini aktardı! İşte detaylar…

Binance CEO’su kripto endüstrisini yorumladı: “Piyasa bu altcoin’lere geçecek!”

Bildiğiniz üzere kripto endüstrisi, Binance gibi büyük borsalar da dahil olmak üzere son yıllarda düzenleyicilerin radarında olsa da, en çok hedeflenen yönü stablecoin’ler.

USD destekli stablecoin’ler etrafındaki sıkılaştırma politikasının ardından, kripto endüstrisi şimdi başka alternatifler arıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Paxos ve kripto borsası Kraken gibi kripto şirketlerine karşı eylemlerini artırdı.

Binance CEO’su CZ, Salı günü bir Twitter Space Soru-Cevap etkinliğinde şunları söyledi:

Stablecoin’ler üzerindeki baskı miktarı oldukça önemlidir. Birden fazla kurum orada baskı uyguluyor. Bu, USD stabilcoin piyasasını küçültecek, bu nedenle endüstri seçeneklerini araştırıyor.

Stablecoin’ler, fiat para birimi tarafından desteklenen daha az değişken dijital varlıklardır. Yatırımcılar volatiliteye maruz kalmalarını azaltmak için kullanırlar. Geçtiğimiz yıllarda, ABD doları ile desteklenen stablecoin’ler en popüler olanı oldu. Dolar destekli stablecoin, stablecoin piyasasının neredeyse tamamını oluşturuyor.

Euro gibi fiat para birimi tarafından desteklenen stablecoin’ler mevcut olsa da, dolar destekli piyasa hala en baskın olanıdır. Tether USDT, USD Coin, BUSD ve DAI, küresel kripto para piyasa değerinin yüzde 10’undan fazlasını oluşturuyor.

Bununla birlikte, düzenleyiciler dolar destekli stablecoin’in düzenlenmesine fazlaca odaklanmaya başladıkça CZ, endüstrinin diğer varlıkların ve hatta algoritmik destekli stablecoin’in ortaya çıkışını görebileceğine inanıyor. Konu hakkında yorumlarda bulunan CZ, “Sanırım daha fazla euro veya diğer, Japon yeni, Singapur doları bazlı stablecoin’ler göreceğiz.” dedi.

Algoritmik stablecoin projeleri, dolar gibi varlıklara bire bir olan sabitlerini korumak için karmaşık bilgi işlem kombinasyonlarından ve yatırımcı teşviklerinden yararlanan varlıklardır. Bu tür stablecoin’e bir örnek, 2022’de çöken ve kripto ayı piyasasının hızlanmasına yol açan dijital varlıklar olan Terra’nın UST’siydi.

Terra’nın UST çöküşü, bankada varlık üzerinde büyük bir kaçışa yol açan bir itfa dizisi tarafından tetiklendi. Bu agresif itfa süreci sonunda UST’nin çökmesine yol açtı. Stablecoin algoritması, varlık üzerinde bire bir dengeyi koruyamadı. CZ’ye göre:

Stablecoinler etrafındaki düzenleyici baskı, muhtemelen kısmen Terra Luna algoritmik stablecoin’in Mayıs ayındaki çöküşüyle ​​tetiklendi.

SEC’ten Paxos’a durdurma kararı gelmişti!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz günlerde New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı, Paxos Trust Co.’ya kripto para piyasasındaki üçüncü en büyük stablecoin olan BUSD’nin ihracını durdurma emri verdi. Son raporlara göre Paxos, Binance ile bağlantılarını sonlandıracak ve 21 Şubat’a kadar BUSD dağıtımını durduracak.

Paxos, ayrılığa rağmen önümüzdeki 12 ay boyunca BUSD’yi desteklemeye devam edecek. CZ’ye göre Paxos yalnızca yeni token ihracını durdurdu ve “Düzenli bir tasfiye olması iyi bir şey. Stablecoin’leri tutan kişiler herhangi bir değer kaybetmemeli” sözlerinde bulundu.

Özellikle CZ, Binance’in BUSD stablecoin ile benzersiz bağlantısını her zaman netleştirmiştir. CEO, BUSD’nin kendisinin veya ekibinin fikri olmadığını, Paxos tarafından yaratılan bir şey olduğunu belirtti. Binance’ten bahsetmişken, borsanın yerel token’ı Binance Coin (BNB), bu olayların ortasında yerini korumak için mücadele ediyor.

BNB, son yedi günde yüzde 9 düştükten sonra son 24 saatte yüzde 3,6 arttı. Mevcut piyasa fiyatı hala 250 doların oldukça üzerinde ve altcoin, 300 doları tekrar kırmak istiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!