Binance CEO’su ”CZ” Nasıl Kripto Para Zengini Oldu?

Binance CEO’su Changpeng Zhao artık kriptoda en çok tanınan yüzlerden biri. Fakat nispeten kısa sürede bu kadar büyük zirvelere nasıl tırmandı? Birçok insan kripto para ticareti yoluyla milyonlar kazanıyor (ve milyonlarca kaybediyor). Kriptoarena.com olarak da bildiridğimiz gibi, 2022’de kriptoda bir servet elde eden milyarderlerin sayısı 2021’den yedi kişi artarak 19’a yükseldi. Ancak genellikle “CZ” olarak bilinen milyarder Changpeng Zhao’nun hikayesi gerçekten dikkat çekicidir. CZ şu anda işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsasının CEO’su.

Binance CEO’sunun Çin’den Kanada’ya ve Dubai’ye yolculuğu

Binance’in Dubai merkezli kurucusu kendi kendini yetiştirmiş bir milyarder olmasına rağmen, Çin’de mütevazi bir başlangıç ​​yapmıştı. CZ, Jiangsu’da profesör bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası burjuva yanlısı bir zeka olarak etiketlendi ve CZ doğduktan sonra sürgüne gönderildi. Bu onların sonunda Kanada’ya yerleşmelerine yol açtı. CZ ailesiyle birlikte Kanada’ya göç ettiğinde on iki yaşındaydı. Farklı geçmişlerden ve kültürlerden arkadaşlarıyla birlikte Vancouver’da gençlik yıllarına girdi. CZ’yi yeni evi olarak Dubai’yi seçmeye iten de buydu. 2021’in sonundan beri orada. Kripto para birimi alanının çok uluslararası ve çeşitli olduğunu ve Dubai’nin çok çeşitli ve yenilikçi bir grubu barındıran gerçek bir inovasyon merkezi olduğunu söyledi.

Kanada’da bilgisayar bilimi bölümünden mezun olan CZ, pazar odaklı ticaret yazılımı geliştirmeye dahil oldu. Buna Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nda staj ve küresel finansal veri devi Bloomberg’de tam zamanlı dört yıllık bir iş de dahildi. Bloomberg’deyken Zhao, Wall Street için ticaret yazılımı geliştirdi. Bu, yatırımcıların önceden belirlenmiş bir fiyattan bir varlığın ticaretini yapmak için kullanılan sözleşmeleri alıp satmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Daha sonra brokerler için ticaret sistemleri kuran ilk şirketi Fusion Systems’ı kurdu.

CZ, Bitcoin’den ilham aldı

Binance’in piyasaya sürülmesinden önce, Blockchain.com’da Teknoloji Başkanı olarak çalışması da dahil olmak üzere birçok kripto şirketinde yer aldı. CZ’nin dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile giderek daha fazla ilgilenmeye başladığı yer burasıydı. CZ geleneksel finans alanından gelse de,  Bitcoin’den ilham aldı. Bitcoin ideallerinden ilham alan CZ, Binance’i sekiz aydan kısa bir sürede kurdu. Temmuz 2017’deki lansmanından sonra Binance Coin aynı yıl piyasaya sürüldü. 2019’un ilerleyen saatlerinde Binance, o yılın Nisan ayında 4,5 milyar dolara yükseldi. Büyüme orada durmadı.

Binance, Nisan ayında operasyonlara başlaması için yeşil ışık yaktıktan sonra Abu Dabi’de genişleme yolunda ilk adımı attı ve bölgedeki planlarını daha da genişletti. Binance’in şu anda yaklaşık 120 milyon kullanıcısı var ve platformda günlük yaklaşık 50 milyar dolar işlem görüyor. Zhao, Ağustos 2022 itibariyle tahmini net değeri 34.5 milyar dolar olan dünyanın en zengin insanları listesinde 35. sırada yer alıyor. Bu, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre. CZ’nin net değerinin neredeyse tamamı kripto para birimidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!