600 Bin Kullanıcısı Olan Betterment Kripto Piyasasına mı Giriyor?

Yönetim altındaki yaklaşık 30 milyar dolarlık varlık ve 600 binden fazla müşterisi ile Betterment şimdi kripto para hizmetleri sağlamayı planlıyor.

Betterment CEO’su kripto para birimleriyle portföylerini çeşitlendirmek istiyor

Yatırım uygulaması Betterment’in CEO’su Sarah Levy, şirketin kullanıcılarının kripto para birimleri ile etkileşime girmesini nasıl sağlayacağı konusunda çalıştığını açıkladı. Yönetici, kriptoların “büyük bir hayranı” olduğunu ve yatırımcıların portföylerini “çeşitlendirme” yeteneğine sahip olduklarını kabul ediyor. Levy, Yahoo Finance ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, popüler HODLing stratejisini benimserlerse yatırımcıların çok fayda sağlayacağına inandığını şu sözlerle ifade ediyor:

Bence bunun kendini nasıl göstereceği, daha çok uzun vadeli bir satın alma ve varlığı kısa vadeli bir ticaret fırsatı olarak değerlendirmekten ziyade, portföyün daha küçük bir parçası olarak tutmaktan geçiyor.

Levy, kripto para eleştirmenlerinin piyasanın volatil olduğu iddialarına katılıyor. Öte yandan Betterment’in kullanıcılarını eğiterek dijital varlıklarla uğraşmanın risklerini azaltabileceğini ise şu sözlerle belirtiyor:

Yatırımcıların kriptoya giderek daha fazla ilgi duyduğunu biliyoruz, bu yüzden yaptığımız şey gerçekten anlamaya çalışmak: Süreç boyunca eğitime yardımcı olabilmemiz için bir rehber eşliğinde kriptoları sunabilmemizin bir yolu var mı?

Betterment gibi pek çok büyük şirket kripto para birimlerini benimsemeye devam ediyor

Levy’ye göre, kripto para birimleri “döngüsel”. Yani bu, ekonomi zor zamanlardan geçtiğinde bile iyi performans gösterdikleri anlamına geliyor. Kişisel düzeyde konuşan CEO, dijital varlıkları desteklediğini ve bunların çekici bir yatırım stratejisi olduğunu ise şu sözlerle kabul ediyor:

Şahsen ben büyük bir kripto hayranıyım ve yatırımlarım arasına eklemek için gerçekten ilginç bir varlık sınıfı olduğunu düşünüyorum. Yatırımlarınızı çeşitlendirme planları yapıyorsanız, kripto paralar gerçekten yardımcı olacak bir fırsat sunuyor.

Betterment’ın yanı sıra pek çok büyük şirket de gözlerini kripto para benimsenmesine çevirmiş durumda. Bunlardan Point72 Asset Management da şirketin gelecek kripto benimsemesi hakkında bazı göstergelere sahip.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment