Kazakistan’dan, Kripto Para Madencileri için Yeni Vergi Tarifesi!

Kazakistan kripto para madenciliği için giderek daha popüler hale gelirken, ülkenin cumhurbaşkanı kripto madencileri için ekstra vergi getiren yeni bir yasaya imza attı. Yeni yasa, Ocak 2022’den itibaren kripto madencileri tarafından kullanılan enerji için ek bir vergi getiriyor.

Kazakistan, yeni yasanın amacının kripto para madenciliğini düzenlemek olduğunu belirtiyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev geçtiğimiz günlerde ülkede faaliyet gösteren kripto madencileri tarafından kullanılan enerji için ek vergi ücreti getiren yeni bir yasayı imzaladı. Yeni ücretler Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak. Yerel haber ajansı Kursiv’e göre, yeni yasa kripto para madencileri tarafından kullanılan kilovat saat başına 1 Kazakistan tengesi (0,00233 dolar) olmak üzere ek ücret getiriyor. Ek olarak konan vergi, kripto madencileriyle ilgili ulusal vergi kanununda yapılan bir dizi yasal değişikliğin bir parçası olarak gündeme geliyor. Kazak parlamentosu tasarıyı haziran ortasında kabul etti.

Ekonomik reform ve bölgesel kalkınma komitesi başkanı Albert Rau, yeni mevzuatın temel amacının kripto madenciliği endüstrisini düzenlemek ve onu, içinde bulunduğu “gölgelerden çıkarmak” olduğunu ifade ediyor. Rau, Kazakistan’ın yatırım ve kalkınmadan sorumlu eski Birinci Bakan Yardımcısı ve öğrenildiğine göre söz konusu yeni yasama girişiminin de yazarlarından birisi

Büyük kripto para madencileri Kazakistan’a taşınıyor

Kazakistan son zamanlarda kripto para madenciliği operasyonları için önemli bir istikamet olarak ortaya çıktı. Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre Kazakistan, Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’dan sonra toplam Bitcoin hash oranı payı açısından dünyanın dördüncü büyük ülkesidir.

Çin merkezli Canaan gibi sektörün önde gelen kripto madenciliği devleri, Çinli yetkililer tarafından uygulanan kripto para madenciliğine yönelik bir baskı nedeniyle operasyonlarını Kazakistan’a taşıyor. Çin’in önde gelen madencilik havuzu BTC.com, madencilerinin bir bölümünü haziran ayı sonlarında başarıyla Kazakistan’a taşıdı. Bunların yanı sıra Çin, kripto madenciliğine ilişkin uyguladığı yasaklardan geri adım atmayacak gibi görünüyor. Kriptoarena olarak bildirdiğimiz üzere, Çin’in aldığı karar sonrası zor zamanlar atlatan piyasa toparlanmaya başlamış görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment