Twitter CEO’su Jack Dorsey Yatırım Yapmayacağı Kripto Parayı Açıkladı!

Twitter ve Square’in CEO’su Jack Dorsey, son derece tutkulu bir Bitcoin (BTC) savunucusu. Twitter’daki kripto para topluluğu durmadan Dorsey’e altcoin tavsiye ederken, Dorsey’in Bitcoin’e olan tutkusu  daha da derinleşti.

Dorsey’ın kripto para dünyası Bitcoin üzerine kurulu

Dorsey bugün twitterda, kendisinin veya şirketlerinden dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’a yatırım yapma olasılığını olmadığını belirtti. PackanimalETH adını kullanan bir Twitter kullanıcısı, Dorsey’in udiWertheimer ve jebus911’i takip ettiğinden, Ethereum’a yatırım yapmasının sadece bir an meselesi olduğunu öne sürdü. Dorsey, bu yorumun altına “hayır” yanıtını verdi.

Bitcoin’in White Paper’ını bir “şiir” olarak nitelendiren Dorsey, Ethereum‘a yatırım yapıp yapmayacağı sorulduğunda, Şubat 2019’da yine tek kelime ile hayır yanıtını vermişti. 2021 Miami Bitcoin Konferansı sırasında Dorsey, Bitcoin’in “sistemi değiştirdiğini” ve şu anda yaşamı boyunca üzerinde çalışılması gereken en önemli şey olduğunu iddia etti. Diğer kripto para birimleri ile ilgilenmediğini de yineledi. Dorsey, her zaman odak noktasının Bitcoin’i internetin yerel para birimi yapmak olduğunu ve bu yüzden diğer kripto para varlıklarıyla ilgilenmediğini savundu. Aslında Dorsey, Bitcoin’in kendisine daha fazla ihtiyacı olursa Square ve Twitter’ı çok kolay terk edeceğini itiraf etti.

Lightning Network ve donanmı cüzdanı desteği!

Dorsey, Silikon Vadisi’ndeki en ateşli bitcoin savunucularından biri oldu. Bitcoin’i ana akıma taşıma çabalarının bir parçası olarak Lightning Network’ü (LN) destekledi. LN, Bitcoin ağında yüksek ücretler ve blok süreleri nedeniyle şu anda pratik olmayan küçük işlemleri sorunsuz hale getirmeyi amaçlayan, Bitcoin üzerine inşa edilmiş bir Katman 2 protokolü. Zamanla, Lightning Network, Bitcoin’i günlük kullanım için daha uygun hale getirecek olan çok küçük ücretlerle neredeyse anında işlem sürelerini mümkün kılacak bir sistem.

Bu ayın başlarında Dorsey, Twitter’ın yakında Bitcoin Lightning ağını entegre edebileceğini ima etti.Ayrıca Square’in Lightning Network ile de entegre olacak velayetsiz bir Bitcoin donanım cüzdanı geliştirmeyi planladığını duyurdu. Bu, cüzdan sahiplerinin cüzdan anahtarları üzerinde tam kontrole sahip olacağı anlamına gelir. Dorsey, Bitcoin’in başarılı olduğunu görmeye kararlı. Bir gecede olmayacak olsa da, çabaları muhtemelen Bitcoin ve Lightning Network’ü ana akım haline getirmeye yardımcı olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment