Avrupa Parlamentosu Kripto Para Vergi Sistemi İçin Oylama Yaptı!

Avrupa Parlamentosu, kripto para birimleri için daha koordineli ve adil bir vergilendirme sistemi ile yaşanabilecek vergi kaçakçılığı durumlarını azaltmak ve düzenlemek adına daha sağlam bir yaklaşımı kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanmak için oy kullandı.

Avrupa Parlamentosu’nun büyük çoğunluğu lehinde oy kullandı

MEP Lídia Pereira tarafından hazırlanan karara göre, Avrupa Parlamentosu Üyelerinin (MEP’ler) yüzde 80’inden fazlası lehte oy kullandığı ve meclis tarafından olumlu bir kabul gördüğü belirtildi. 705 milletvekilinden yalnızca 7’sinin karara karşı olduğunu, 47’sinin kullanmadığı ve 566’sının ise lehte oy kullandığı aktarıldı. Avrupa Parlamentosu Salı günü bir basın açıklaması ile gelişmeyi açıkladı. Karar, AB ülkelerindeki kripto para birimi endüstrisi ile ilgili olduğunda vergilendirme alanına kesin bir yanıt verdiği belirtildi. Kripto para birimlerinin adil ve şeffaf bir vergilendirme sistemine tabi tutulması gerektiğine dair görüşler var.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bunlara ek olarak, kararın küçük yatırımcılar ve işlemler adına bir değerlendirme olacağı aktarıldı. Yapılan basın açıklamasına göre, yatırımcı kategorisinin biraz daha az sert bir vergi yükü alması gerekiyor. Kararın bu bölümünün uygulanmasını sağlamak adına Avrupa Komisyonu’nun bir ücret aldığı bildiriliyor. Komisyon, AB genelindeki ülkelerde kripto para birimleri vergilerinin doğasını detaylı olarak değerlendirecek. Ayrıca, vergi kaçakçılığının azaltılmasını sağlamak adına her üyenin devlet tarafından alınan önlemleri değerlendireceği belirtildi.

Kripto para birimleri üzerinden vergi kaçakçılığına karşı mücadelede blockchain’den yararlanılacak

Kararın aynı zamanda kripto para birimlerinin ne olduğuna dair genel olarak kabul edilen bir fikir oluşturmaya çalışıyor. Ayrıca, hangi varlıkların vergiye tabi olduğu ve global anlamda benimsendiğini de tanımlamaya çalışır. Bu gelişme ile birlikte, AB ülkeleri arasındaki tanımlardaki belirsizliği gidermeye yardımcı olacaktır. Karar, kripto para birimleri için daha verimli bir vergi sistemi çağrısına ek olarak, vergi kaçakçılığına karşı mücadelede etmek için blockchain endüstrisinden yararlanmayı hedefliyor. Avrupa Parlamentosu basın açıklamasında, vergi kaçakçılığını kontrol etmede blockchain’in potansiyel etkinliğini kabul ettiği vurguladı.

 

Blockchain’in benzersiz özellikleri, vergi tahsilatını otomatikleştirmenin, yolsuzluğu sınırlamanın ve mobil vergi mükelleflerinin daha iyi vergilendirilmesine olanak tanıyan maddi ve maddi olmayan varlıkların sahipliğini daha iyi tanımlamanın yeni bir yolunu sunabilir. Tüm bunlarla birlikte, vergi kaçakçılığı, birçok ülkenin mücadele etmeye çalıştığı bir tehdit olmaya devam ediyor. Kripto para sektöründe, özellikle endüstrinin duraksama dönemine girmesinin ardından gelişmelerin hızlanmaya başladığı görüldü. Geçtiğimiz ay ABD Adalet Bakanlığı, IRS’ye belirli kripto vergi kaçakçılarının peşine düşmesi adına emir verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!