Avrupa Parlamentosu’ndan Yasak Geldi: Bitcoin Kan Kaybediyor

Haftaya güçlü bir başlangıç ​​yaptıktan sonra, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası bir kez daha düşüş baskısı ile karşı karşıya. BTC, yüzde 5 düşüşle an itibariyle 44.802 dolardan işlem görüyor

Avrupa parlamentosu, anonim işlemleri hedef aldı

 Lider kripto para birimi Bitcoin, son dört günde ilk kez 45 bin doların altına düştü. Piyasada meydana gelen düşüş, AB Parlamentosu’nun gözetimsiz kripto cüzdanlarının kapatılmasını isteyen yeni kuralları geçirmesiyle ortaya çıkıyor. 31 Mart Perşembe günü, ECON ve LIBE komitelerinden 90’dan fazla milletvekili anonim kripto işlemlerinin yasaklanması lehinde oy kullandı. Bu hamle, kripto para sektöründeki kara para aklama kurallarını genişletmenin bir parçası olarak geliyor. Yeni kurallara göre, kripto servis sağlayıcıları ve borsaları, işlemi gerçekleştirmeden önce, gözetimsiz cüzdanları kullanarak 1.000 Euro’dan fazla işlem yapan bireylerin kişisel bilgilerini zorunlu olarak almak zorunda kalacak.
 Uzmanlar, bu kuralların olası şüpheli işlemleri tespit etmeye ve engellemeye çalıştığını söyledi. Bu cüzdanlar, bireyin veli olarak hareket eden diğer üçüncü taraf kurumlara güvenmek yerine kendi özel anahtarlarını koruduğu cüzdanlardır. Avrupa Halk Partisi’nden (EPP) AB milletvekilleri bu yasaya tartışmalı olduğu gerekçesiyle karşı çıktılar. EPP ekonomi sözcüsü Markus Ferber, “Kripto paralarda  kara para aklama risklerini ciddiye almamız gerekiyor, ancak gözetimsiz cüzdanları yasaklamamalıyız. Bu, nakit paranın yasaklanmasıyla eşdeğer olacaktır – gereksiz ve orantısız. Bu tür girişimler, sektöre darbe vurabilir. Yeni teknolojileri düzenlemeye yönelik bu yaklaşımla, Avrupa Birliği diğer, daha açık görüşlü ülkeelrin daha da gerisine düşecektir”. açıklaamsını yaptı. Ayrıca, kripto endüstrisinin önde gelenelri de yasaaya tepki gösterdi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu önlemleri “inovasyon karşıtı, gizlilik karşıtı ve kanun yaptırımı karşıtı” olarak nitelendirdi. Kuralların orantısız bir şekilde kripto sahiplerini cezalandırdığını da sözlerine ekledi.

Three Arrows Capital’in kurucu ortağı: Bitcoin, tehlikeli dönemi atlattı

Bitcoin, bu yılın başlarında büyük satışlar yaşadı. BTC, 2022 için tüm kayıplarını ancak geçen haftaki fiyat yükselişi sırasında silebildi. Coinglass’tan alınan verilere göre, bu haftanın başlarında 230 milyon dolardan fazla açık pozisyon tasfiye edildi. Bu, BTC’nin 48 bin dolara hareket etmesiyle BTC spot hacimlerinin Bitcoin vadeli işlem hacimlerini aşmasıyla meydana geldi. Bu gelişme, Bitcoin fiyatındaki toparlanmanın büyük ölçüde spot piyasa odaklı olduğunu açıkça gösteriyor.
 
Bitcoin 200-DMA’da dirençle karşı karşıya olsa da, uzmanların bazıları iyimserliğini sürdürüyor. Singapur merkezli kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in kurucu ortağı ve başkanı Kyle Davies şunları söyledi:
Birkaç kötü haber dalgasından sonra başka satıcı kalmadı. Kaldıraçların ortadan kaldırılması, makro endişeler ve Ukrayna savaşı piyasayı sarstı. Bu yüzden Bitcoin’in güçlü bir mücadele vermesi doğal.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!