Benimsenme Artıyor! Bu Ülke Kripto Para İle Vergi Alacak!

Son zamanlarda kripto para benimsenmesinin de artışıyla beraber birçok hükümet, kripto para birimlerine yönelmeye başladı. Son olarak Arjantin’in en kalabalık beşinci eyaleti vergi ödemeleri için kripto para birimlerini, özellikle de stablecoin’leri kabul edeceğini duyurdu. İşte detaylar…

Kripto para birimlerinin benimsenmesi günden güne artıyor!

Arjantin’in en büyük beşinci şehri Mendoza, yaklaşık iki milyonluk nüfusuyla beraber kripto cüzdanlarını kullanarak Tether (USDT) ve DAI gibi stablecoin’leri kullanarak vergi ve ücret ödenmesine izin verecek. Konu ile yapılan açıklamada yetkililer, “Bu yeni hizmet, vergi mükelleflerinin vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için farklı araçlara sahip olmaları için Mendoza Vergi İdaresi tarafından gerçekleştirilen modernizasyon ve inovasyonun stratejik hedefinin bir parçası” dedi.

Hareket, ülkenin başkentinin Bitcoin’i (BTC) vergi ve ücret ödemesi olarak kabul edeceğini açıklamasından dört ay sonra geldi. 27 Nisan’da Buenos Aires, şehir belediye başkanı Horacio Rodriguez Larreta’nın kararın Buenos Aires’in fütürist planlarının bir parçası olduğunu söylemesinin ardından kripto ödemelerini kabul etmeye başladı. Belediye başkanı, “Kentin kamu hesaplarında kripto olmayacak, ancak sanal cüzdanlarla yapılan bir anlaşmayla, işleri kolaylaştırmak düşüncesiyle halihazırda sahip olduğumuz ödeme seçeneklerine bir ödeme seçeneği daha ekleyeceğiz” dedi.

Arjantin’de kripto benimsenmesi son derece yükseldi!

Arjantin’de enflasyon kötüleştikçe, kripto varlıklarına geçiş, vergi dairesinin pesoyu etkileyen yıllık yaklaşık yüzde 70 enflasyonu dizginlemek için kullandığı bir yol olabilir. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, dijital para birimlerini yasal ihale olarak kabul etmeye açık. Geçen yıl bir röportajda, varlık sınıfı hakkında iyi bilgi sahibi olmadığı için kripto ile ilerlemenin dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

“Bu dikkatle ele alınması gereken bir konu. Benim durumumda, çünkü hala benim için bilinmiyor. Bazıları hala bu paranın nasıl gerçekleştiğini anlamıyor. Sahip olduğum bu şüpheler birçok kişi tarafından paylaşılıyor, bu yüzden proje daha fazla genişlemedi”

Dört hafta önce Binance ve Mastercard, Latin Amerika ülkesi için bir “kripto ödül kartı” duyurdu. Arjantin, önde gelen kripto borsası ile dev finansal hizmet sağlayıcı arasındaki ortaklıktan yararlanan kıtadaki tek ve ilk ülkedir. Bir diğer yandan daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı ise son 24 saat içerisinde yüzde 1 düşüş yaşadı. Anlık olarak lider kripto 20,083.35 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!