Popüler Analistten Çarpıcı Bitcoin Tahmini: Bu Seviyelere Hazır Olun!

Gareth Soloway, Bitcoin dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlardan destek almaya devam ederken, doların ve diğer tüm küresel para birimlerinin yakın bir gelecekte çökeceğini iddia ediyor. Dubai’de düzenlenen Future Blockchain Zirvesi sırasında, şu anda olanların zincirleme bir reaksiyon olduğunu belirten teknik analist, FED’in bilançosunun sürekli şişirilmesiyle, sonunda sistemde bir çöküşe yol açacağını iddia ediyor.

Gareth Soloway: FED’in zamanı dolmak üzere

Ünlü teknik analist Gareth Soloway, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Dubai Blockchain Zirvesi sırasında FED’in 108 yıl önce ABD pazarında enflasyon ve istihdam oranlarını izlemek için kurulmasının, sonun başlangıcı olduğunu savunuyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’deki benimsenmenin arttığına dikkat çekerken, Fed’in yakında ortadan kaldırılacağını iddia eden Soloway bu konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullanıyor:

FED’in yapmak istediği gibi işsizliği her zaman düşük tutmak istiyorsanız, ekonomiyi sürekli canlandırmanız gerekiyor, değil mi? Bunu da para basıp faiz oranlarını düşük tutarak yaparsınız. Çocuğunu şımartan bir ebeveyn gibi aynı zamanda da inatçı olup enflasyon kontrolden çıktı diye faizleri artıracağız diyemezsiniz.

Uzman ayrıca, FED gittikten sonra yeni bir organın ortaya çıkacağını ve nihayetinde tüm dünyada rezerv para birimi olarak kullanılabilecek Bitcoin gibi bir dijital para biriminden sorumlu olacağını öngörüyor. Bunlara ek olarak, Hester Peirce ayrıca, kripto endüstrisindeki hizmet sağlayıcılara, net düzenlemelerin hazırlanıp onaylanmasından önce bir ek süre verilmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini daha önce de dile getirerek, dijital token’lar ve kripto endüstrisi üzerinde gözetim sağlamak için bağımsız bir organ önermişti.

Analiste göre Bitcoin 500 bin dolara ulaşacak

Kısa vadeli bir trader olduğunu iddia eden Soloway, uzun vadede Bitcoin’in 500 bin dolara ulaşacağını iddia ediyordu. Kripto analistine göre bu gerçekleştiğinde, BTC dünyanın küresel rezerv para birimi olarak altının yerini alacak. Soloway bu durumun Bitcoin için bir dönüm noktası olacağını ekliyor. Şu anda altının piyasa değeri 11,215 ton civarındayken, lider kripto para biriminin piyasa değeri 1,15 trilyon dolar. Bu da altının değerinin yalnızca yüzde 10’una denk geliyor.

Soloway’e göre, Bitcoin’in cazibesi ve hızla benimsenmesi, daha fazla insanın onu altından daha iyi bir versiyon olarak görmesini sağlayarak, onu değerli metalin pazar payını yakalamaya ve aşmaya itebilir. Soloway daha önce Bitcoin (BTC)’in daha da yükselmeye yetecek kadar güç kazanmadan düşebileceğini tahmin etmişti. Şimdilerde analist, Bitcoin’in mevcut hareketiyle, bir geri çekilme yaptığında varlığın uzun vadeli bir alımını yapacağını söyleyerek, hala kısa bir önyargıya sahip olduğu konusunda uyarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!