Edward Snowden’dan Kritik Uyarı: Bu Kripto Para Projesinden Uzak Durun!

Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) gözetim programını ifşa ettikten sonra ün kazanan siber güvenlik uzmanı Edward Snowden yeni bir altcoin olan Worldcoin adlı proje konusunda yatırımcıları uyarıyor. Snowden, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın ortak kurucusu olduğu kripto para birimi Worldcoin’deki hataları ortaya çıkarıyor.

Edward Snowden, Woldcoin projesini eleştiriyor

2013 yılında Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan ve gizli bilgileri kamuoyuna sızdırması ile tanınan Edward Snowden, insanların iris taramalarından oluşan küresel bir karma veri tabanı oluşturma projesini eleştiriyor. Snowden ayrıca OpenAI CEO’su Sam Altman’ın ortak kurucusu olduğu kripto para biriminin projesinde yalnızca taramaları silmenin sorunu çözmeyeceğini savunuyor.

Snowden, takipçilerini biyometrik verilerini hiçbir şey için kullanmamaları konusunda uyarıyor. Eski NSA çalışanı ayrıca insan vücudunun “bir bilet zımbası” olmadığını da sözlerine ekliyor. Büyük eleştiriler alan altcoin projesi Worldcoin’in dağıtım modeli, “The Orb” adlı kromatik bir küre yardımıyla insanların gözbebeklerini taramaya dayanıyor. Pilot proje, dünya çapındaki ülkelerde bu tür 30 küreyi içeriyor. Şimdiye kadar 130 bin kişi projeye katılım sağladı.

Tartışmalı kripto para biriminin kurucu ortaklarından savunma

Risk sermayedarı Andreessen Horowitz ve diğer önde gelen yatırımcılar tarafından desteklenen WorldCoin projesi, altcoin’in mahremiyet bilincine sahip üyelerinin tepkisini çekiyor. Bitcoin topluluğu, risk sermayerdarlarını en büyük kripto para biriminin ekosistemini oluşturmaya odaklanmak yerine “ürpertici bir küreye” servetlerini döktüğü için eleştiriyor. WorldCoin’in temelleri ikinci en büyük Blockchain olan Ethereum’a dayanıyor. Projenin bir diğer kurucu ortağı olan Alex Blania, TechCrunch’a lider kripto para birimi Bitcoin’in yeterince ölçeklenebilir olmadığını şu sözlerle belirtiyor:

Bitcoin milyarlarca insan için ölçeklenemez.

Tartışmalı altcoin projesinin kurucu ortağı Sam Altman, Edward Snowden’in yaptığı eleştirilerin ardından söz konusu sosyal deneyi savunmaya devam ediyor. Altman, kullanıcıların işlemlerinin hash’den kriptografik olarak ayrılacağını iddia ediyor. Tartışmalı WorldCoin kripto para biriminin 2022’nin başlarında bir ERC20 token’ı olarak piyasaya sürüleceği söylentileri devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!