Önemli Tahmin: Altın Fiyatları Haftaya Hangi Seviyelerde Olacak?

Altın fiyatları, hafta boyunca önemli bir düşüş trendi çizgisinden geçerek önemli ölçüde yükseldi. Uzmanlar tarafından cuma günkü piyasaların felaket olduğu söyleniyor. Değerli metalin piyasası bu haldeyken FXEmpire analisti Christopher Lewis önümüzdeki hafta altının hangi seviyelerde olacağını ve dikkat edilmesi gerekenleri tahmin ediyor.

Analiste göre altın fiyatları için 10 yıllık getirilere oldukça önemli

Altın fiyatları, 50 haftalık EMA’nın üzerine çıkarak düşüş trendi çizgisini kırmak için hafta boyunca önemli ölçüde yükseldi. Yükseliş çabası sırasında büyük bir güç sergileyen altında cuma günü büyük bir satış yaşandı. FXEmpire analisti Christopher Lewis bu noktada, bu kırılmanın devamı olup olmadığının analizini yapıyor. Analiste göre bu piyasanın 10 yıllık getirilere çok dikkat ettiğini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Altın fiyatları zaman zaman yükselip düşüyor. Lewis’e göre bu fiyat hareketlerinin değerli metalin piyasasının bir sonraki adımda nasıl hareket edeceği üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Ayrıca varlığın fiyatlandırıldığı ABD dolarına da dikkat etmek gerekiyor. FXEmpire analistine göre ABD doları güçlenirse, altının değerine karşı da işlemesi oldukça muhtemel görünüyor. Bunlara ek olarak değerli metal yazım sırasında 1792,47 dolardan işlem görüyor.

Lewis: Uzun vadeli yatırımcılar için 1700 dolar seviyesi, piyasadaki taban seviye

Analist Lewis altın fiyatları için belirli seviyelerde ayrıntılı bir şekilde çalışma fikrinden hoşlanmadığını belirtiyor. Ancak Lewis, değerli metalin fiyatı 1835 dolar seviyesinin üzerine çıkmış olsaydı o zaman bir alıcı olmaya ve bir pozisyonda kalmaya daha çok yatkın olabileceğini de sözlerine ekliyor. Analist ayrıca, bu seviye civarında çok fazla çalkantı görüleceğinden şüphelendiğini de ifade ediyor. Bu sebeple alıcıların 1835 dolar civarındaki seviyelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Analist uzun vadede, altın fiyatları için piyasaların 1700 dolar seviyesinde yoğun bir şekilde destekleniyor gibi göründüğünü dile getiriyor. Bu nedenle, uzun vadeli bir pozisyon arayan yatırımcılar için 1700 dolar seviyesinin piyasadaki taban seviye olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz hafta piyasa oldukça inişli çıkışlı olmasına rağmen, günün sonunda yaklaşık olarak aynı seviyelerde kalmaya devam ediyor. FXEmpire analisti Lewis ayrıca, muhtemelen daha fazla konsolidasyon olmayacağından şüphelendiğini de ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!