Decentrader’dan Kritik Bitcoin Raporu: BTC İçin Sırada Ne Var?

Yeni araştırmalar, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin (BTC)’in 50 bin dolara düşse bile, boğa koşusunun sona ermeyeceğini ortaya koyuyor.

Yaşanan düzeltme sağlıklı: Bir sonraki hedef 72 bin dolar !

Kripto para işlem platformu Decentrader,  son piyasa güncellemesinde, 67 bin dolara ulaşan ve son 3 gündür düzeltme yaşayan Bitcoin fiyat hareketinde karamsarlığa kapılmak için hiçbir neden olmadığını savundu. Bitcoin,  tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, yüzde 10 düşüş yaşayarak yeniden endeşeye neden oldu. İki kez 60 bin doların altına düşmesine rağmen, analistler yine de önümüzdeki haftalar ve aylar için iyimserliklerini koruyor. Decentrader’ın önde gelen analisti Filbfilb’i de öyle düşünüyor ve şunları ekliyor:

Birkaç haftadır bir Bitcoin fraktal modelini izliyoruz, bu devam ederse ve ivme korunabilirse Bitcoin için bir sonraki seviyenin 72 bin dolar olacağı anlamına gelir, bundan sonra fraktaldaki veriler,  88 bin doların bir sonraki hedef olabileceğini kanıtlıyor. Bu da 100 bin dolar fiyat hedefi ile uyum içerisindeki bir gelişme.

 

Analiste göre, azlalan fonlama oranları, Bitcoin vadeli ETF’lerine yönelik rekor ilgi ve kurumsal yatırım Bitcoin fiyatının yükselmesine yol açtı. Hafta sonları, kripto para piyasası için genelde kısır ve oynak geçiyor. Bu yüzden, BTC fiyat hareketi hafta içine kadar durgun bir hareketi sergileyebilir. Ancak BTC’nin 65 bin dolarda güçlü bir dirençle karşılaşabileceği belirtiliyor.

Bitcoin 50 bin dolara düşse bile, ralli devam edecek

Filbfilb ayrıca, daha kesin potansiyel bir BTC fiyat düşüşüne hazır olduğunu da ortaya koydu ancak bu düzeltmenin geçici olduğuna inanıyor. Analiste göre, fiyat hareketinde önemli bir düşüş ve kırılma olursa, 50 bin dolar seviyesi olasılıklar dahilinde. Analist şunları ekledi:

Şu anda fiyatın 50 bin dolara düşmesi için bir kanıtı olmasa da, ortaya çıkması durumunda, bir fırsat için hazırız. Fiyatlar bu seviyelere gerilese bile, genel yükseliş ivmesini geçersiz kılmıyor.

 

Diğer son bulgularda olduğu gibi, Fibonacci seviyeleri, yukarı veya aşağı yönlü oynak bir piyasa aşamasında gelecekteki olası fiyat noktalarını değerlendirmede önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bitcoin tarihsel olarak makro döngü zirvelerini Fib dizilerinde köklendirdi ve bu sefer bu sefer 300 bin dolara ulaşmanın yolunu açtı. Benzer şekilde, bu tür yüksek seviyelerden bir sonraki ayı piyasasında, en kötü  senaryo 50 bin dolar olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!