Ünlü Analist Bu Ay Bitcoin Fiyatının Ne Kadar Olacağını Açıkladı!

Popüler kripto para analistlerinden biri, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in tarihsel getirilerine dayanarak bu ay 25 bin dolar seviyesine “kolayca” ulaşabileceğine inandığını açıkladı.

Bitcoin fiyatı bir ralli gerçekleştirebilir mi?

InvestAnswers YouTube kanalının sunucusu, YouTube hesabında yer alan 440 binden fazla abonesine Ekim ayının BTC adına tarihsel olarak yükseliş ayı olduğunu söyledi. Bununla birlikte, ona göre kripto para biriminin önümüzdeki dört hafta içerisinde 25 bin dolar ila 260 bin dolar fiyat seviyesi arasında işlem yapabileceği anlamına geliyor. Video yayınında, InvestAnswers sunucusu, Ekim ayı ortalama getirisinin yüzde 28,32 olduğunu ve bunun kripto para biriminin fiyatını 25 bin dolar seviyesi ve üzerine taşıyacağını söyledi. BTC bu seviyelerde en son bu yılın Ağustos ayında işlem gördü.

Kripto para analisti, diğer aylara kıyasla, Ekim ayının tipik olarak Nisan ve Kasım’ın ardından üçüncü en yüksek ortalama aylık getiriyi gösterdiğini görüşlerine ekledi. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi;  Özellikle, BTC fiyat seviyeleri adına en kötü ayın tarihsel olarak Eylül olduğu bildiriliyor. Kripto para topluluğu Ekim ayı için BTC fiyatında bir ralli öngörüyor ve 23.700’den fazla kullanıcı CoinMarketCap’in fiyat tahmin aracında oy kullandı. Kullanılan oylarla birlikte Bitcoin fiyatının Ekim ayı sonuna kadar 24.900 dolar seviyesine yükseleceğini tahmin ediyor.

Fiyata bakıldığında ise, Bitcoin’in mevcut 19.9280 dolar seviyesinden neredeyse yüzde 29’luk bir ralli olduğunu gösteriyor.

Enflasyon ve finansal kriz korkuları nedeniyle BTC düşüş yaşıyor

Bazı kripto para analistleri BTC fiyatı konusunda daha da iyimser. Eski bir hedge fon yöneticisi, BTC’nin doların çöküşünden sonra on yıl içerisinde kripto para birimi başına 12,5 milyon dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor. Altcoin Daily ile gerçekleştirdiği röportajda, kripto para yatırım firması Parallax Digital’in CEO’su ve kurucusu Robert Breedlove, lider kripto para birimi fiyatının 2031 yılına kadar patlayacağını ve doların tamamen silineceğini söyledi. Analist, o döneme gelindiğinde doların “sıfıra doğru ilerlediğini” görüyor.

Bu yılın başlarında kripto para birimi fiyatları önemli ölçüde gerilemesinin ardından, bazı balinaların teslim olma belirtileri göstermeye başladığını ve zincir verilerinin balinalar tarafından tutulan Bitcoin miktarının son 11 ay içerisindeki enflasyon korkuları ve finansal kriz nedeniyle düştüğünü gösterdiği belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte durgunluk büyümeye devam ediyor. Firma başına, 100 ila 10 bin dolar BTC tutan adreslerin, token dağıtımlarının ortasında BTC’de tutulan arz yüzdesini 29 ayın en düşük seviyesine geriletti. Balinaların bu kadar düşük miktarda BTC’yi en son Nisan 2020 tarihinde, COVID-19 pandemisinin tetiklediği bir satış baskısı sırasında tuttukları görüldü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!