Balina Saldırısı Devam Ediyor! BTC 27 Bin Dolara Çıkabilecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 21 bin ila 22,4 bin dolar arasında bir destek seviyesi oluşturduğundan, 10 bin üzerinde Bitcoin tutan balinalarının sayısında artış yaşanıyor. Peki bu fiyatı nasıl etkileyecek? İşte detaylar…

Bitcoin balina sayılarında ki artış fiyatı neden desteklemiyor?

Son birkaç ay içinde, kripto para piyasası zorlu inişler ve çıkışlar yaşadı ve birçoğu, yaklaşmakta olan küresel ekonomik durgunluk nedeniyle oldukça uzun bir kripto kışı bekliyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ancak son raporlara göre Temmuz ayı Bitcoin için önemli bir dönüm noktası oluşturmuş gibi görünüyor. Bir zincir üstü analiz ve finansal ölçüm kuruluşu olan Glassnode’dan paylaşılan bir tweet’e göre, büyük bakiyeler tutan BTC balinalarının sayısı Temmuz ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 7’nin üzerinde arttı.  Mevcut veriler, 10 bin ve üzeri BTC tutan en büyük balinaların her birinin 220 milyon doların üzerinde değere sahip olduğunu gösteriyor. Bu, balinaların satın almada BTC’yi hedeflediğinin bir göstergesidir.

Bununla birlikte, bu büyük satın alımın neden kripto para birimi fiyatını yukarı yönlü etkilemediği, bunun yerine lider kripto para birimini 21 bin ile 22,4 bin dolar arasındaki destek seviyesinde tutmasının nedeni açık değil. Öte yandan, bu seviye, FED’in faiz oranlarını artırma konusundaki eyleminden ve kripto düzenlemelerini çevreleyen belirsizliklerden sorumlu olabileceği belirtiliyor.

BTC 27 bin dolara çıkabilecek mi?

Ali Martinez’in paylaştığı başka bir tweet’te ise, yukarıda belirtilen destek seviyelerinde 500 bin BTC satın alan adresler hakkında daha fazla veri paylaşıyor. Yaklaşık 691 bin Bitcoin adresinin 21 bin ila 22 bin dolar arasında alışveriş yaptığı kaydedildi. Başka bir araştırma firması olan IntoTheBlock tarafından sağlanan çizelgeleri okuyan Martinez, 23.380 dolarlık fiyatta, yaklaşık 237 bin coin’i tutan yaklaşık 285 bin BTC adresi olduğunu belirtiyor. Bu durumun, fiyatı Bitcoin için önemli bir direnç noktası haline getiriyor.

Bu nedenle, 21 bin ila 22 bin dolar arasındaki talep bölgesi tutmayı sürdürürse, Bitcoin 27 bin dolar seviyesine yükselmek için 23 bin dolarlık direnci kırmak adına büyük bir şansa sahip olabilir.  Sonuçta piyasada olumlu bir his yaratabilir. Ancak, bu olası dalgalanmanın kalıcı bir etki olup olmayacağı henüz belirlenmedi. Şuanda Bitcoin 24 saat içinde yüzde 2.75’lik bir artışla 23.680 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!