Büyük BTC Çöküşü mü Geliyor? İşte Bilinmesi Gerekenler!

Kripto para piyasalarında dalgalanmalar devam ederken lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yeni haftaya tehlikeli bir yerde başlıyor. Peki 19 bin doların sadece biraz üzerinde haftalık kapanış yapan BTC, hangi yönde ilerleyecek? İşte detaylar…

BTC fiyatı, çok yıllık düşük haftalık kapanışa karşı direndi!

Piyasalardaki düşüş havasına rağmen, Bitcoin’in haftalık kapanış daha kötü yönde ilerleyebilirdi. 19 bin doların hemen üzerinde, BTC geçen haftanın kapanış fiyatına 250 dolar eklemeyi başardı. Bu önceki kapanış yine de haftalık zaman dilimlerinde Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyedeydi. Bu nedenle yatırımcılar en kötü senaryonun hala yaşanmadığından endişe duyuyorlar.

Kripto para piyasalarının önde gelen analistleri ise Bitcoin (BTC)’in “düşük volatilite” bölgesinde yer aldığını ve bunun er ya da geç bir kırılmaya yol açacağı sonucuna varan bir özet sundu. Credible Crypto, “Bir sonraki büyük hamle geldi” yanıtını verirken Doctor Profit isimli bir analist, ” Haftalık grafik, üçüncü çeyreğin başlangıcından bu yana büyük bir artış hacmi + en güvenilir zaman dilimlerinden birinde haftalık yükseliş sapması gösteriyor” dedi. Analiste göre kırılma halen an meselesi. Crypto Capo ise uzun vadeli hedefin 14 bin ila 16 bin dolar arasında olduğunu belirtiyor. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere BTC, anlık olarak 19,382.39 dolardan işlem görüyor.

Piyasalarda Credit Suisse krizi baş gösterdi!

Bu hafta kripto para piyasalarında bilinmesi gerekenlerden biri de büyük küresel bankaların açıklamaları oldu. Yöneticilerin hafta sonunu büyük yatırımcıları sakinleştirmek için harcadıkları bildiriliyor. Bildiğiniz üzere Banka başarısızlıkları, can sıkıcı bir noktadır. Hatta başlangıçta Bitcoin’in yaratılmasını sağlayan şey de bu durum olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin girişimi JAN3’ün CEO’su Samson Mow için mevcut ortam, Bitcoin’e parlama yapabilir. Dünya çapında, küresel ekonomide yaygın olan eğitimsizlik ve artan jeopolitik etkiler ile Bitcoin piyasaları zaten ediliyor. ABD doları sadece (DXY), son günün en yükseklerin hala üç puan puan seviyelerinde bulunuyor.

Madencilerin gelirleri en düşük seviyelere kadar geriledi!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) üzerindeki fiyat baskısı sürmeye devam ederken, madencilerin kârlılığı korumak için mücadele ettiğini görmek şaşırtıcı değil. Eylül ayının bir noktasında, madencilerden aylık satış 8.500 BTC’yi aştı ve bu sayı daha sonra düştü. Ancak veriler birçokları için durumun istikrarsız olduğunu gösteriyor. Bir izleme kaynağı olan MiningPoolStats’tan elde edilen veriler, mevcut Bitcoin ağ hash rate’inin saniyede 261 exahash (EH/s) olarak belirledi. Bu, Eylül ayında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 298 EH/s’nin yalnızca çok az altında bulunuyor.

Verilere bakıldığında görüldüğü üzere madenciler arasındaki rekabet son derece sağlıklı bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Temmuz ayından bu yana ilk düşüşü görürken, zorluk anlık olarak tahmini yüzde 3,7 yükseliş yaşayacak. Bu şekilde ATH seviyelerine ulaşacak ve bununla beraber ekonomist ve yatırımcı Alex Krueger’a göre rahat nefes almak için henüz erken olabilir.

Grayscale BTC fonu tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaştı!

Bildiğiniz üzere birçok kurumsal yatırımcı son dönemlerde BTC’den ayrıldı fakat kurumsal çıkışı yansıtan en büyük yatırım aracı hiç bu seviyelere gerilememişti. İyi zamanlarda Bitcoin spot fiyatının çok üzerinde işlem gören Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), anlık olarak en düşük fiyat seviyelerinde yer alıyor.

Analistler Bitcoin için en kötü senaryoyu açıkladı!

Woobull veri kaynağının yaratıcısı olan analist ve istatistikçi Willy Woo için bir sonraki dip, yatırımcı kapitülasyonu ile yakın bir ilişkiye sahip olabilir. Bitcoin tarihinde daha önce, dip seviyelerle BTC arzının en az yüzde 60’ının zarara girmesi paraleldi.  Şimdiye kadar, piyasa bu eğilimi neredeyse kopyaladı, ancak tam olarak değil. Bu da Woo’nun “maksimum acının” hala olası olabileceği sonucuna varmasına yol açtı. Glassnode’a göre, 2 Ekim itibariyle 9,52 milyon BTC zararda tutuluyordu. Geçen ay, metrik, Mart 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!