Korkutan Uyarı: Altın, Gümüş, Bitcoin, Yiyecek ve Silahları Saklayın!

Bir kitap yazarı olarak tanınan Robert Kiyosaki, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı dikkat çeken bir tahmin ile takipçilerini altın ve Bitcoin satın alma konusunda uyardı. Bu tahmin, kendinizi yaklaşan potansiyel bir küresel felakete karşı korumanın birkaç yolundan biri olabilir. İşte detaylar…

Ünlü yazar Robert Kiyosaki’den “altın ve Bitcoin’lerinizi saklayın” uyarısı

Kişisel finans alanında en çok satan “Rich Dad Poor Dad” kitabını yazmasıyla tanınan Kiyosaki, dünyanın kargaşa çağına girdiğine inanıyor. Robert Kiyosaki durumu şu sözlerle açıklıyor:

“DAVOS, İsviçre IMF, dünyanın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük finansal zorluklarla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Küresel felaket yıllardır geliyor. Çaresiz liderler umutsuz şeyler yapabilir. Yeni bir Dünya savaşı mı geliyor? Tanrı bize merhamet etsin. Altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermilerinizi saklayın.”

Kiyosaki, uzun yıllardır bir Bitcoin boğası olarak tanınan bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Yazar, takipçilerine birçok kez Altın, Gümüş ve diğer değerli metallerle birlikte kripto para birimlerini satın almalarını tavsiye etti. Yazar, paylaştığı tweet’in hemen ardından ise, “Bu varlıklar, ortalama yatırımcıların “ABD dolarının ölümüne” karşı korunmalarına yardımcı olabilir” sözlerinde bulundu. Kiyosaki’nin bakış açısına göre bu söz, mevcut makro ekonomik durumdaki son sahne gibi görünüyor.

Ünlü yazar Kiyosaki, 2020 yılında COVID-19 pandemisinin başlangıcında Bitcoin (BTC) ile ilgili iki kritik açıklama yapmıştı ve Bitcoin hala 2017 yılının en yüksek seviyesi olan 20.000 doların altında işlem görüyordu. 2020 yılında Bitcoin, şu anda olduğu gibi, bir ralli fiyat keşfine itilene kadar aralık sınırında kalmıştı. Kiyosaki, ABD Federal Rezervi’nin (FED) borç yaratmadaki sözde katılımını kınadı ve bu da Bitcoin rallisinin fiyatına yol açtı. Yazar, FED’in büyük şirketlere “geri ödenemeyen” parayı “borç verdiği” iddiasıyla öldüğünü de iddia ediyor. Pandemi sırasında, FED ve dünyadaki diğer merkez bankaları, küresel ekonomiye büyük bir darbe vurmamak için para arzlarını artırdı. Sonuç olarak, dünya küresel enflasyonda bir artışla karşı karşıya kalmış bulunuyor.

Kiyosaki: “Dolar çökerken önemli olan fiyat değil”

Ünlü yazarın attığı tweet ise ABD doları ve mevcut finansal sistem için öngörüsünün başlangıcı gibi görünüyor. Bitcoin fiyatı yükseldiğinde Kiyosaki, Twitter üzerinden şu sözleri kullandı:

“Altın ve gümüşü yenen Bitcoin patlaması. Peki bu ne anlama geliyor? Bu, şimdi alabildiğiniz kadar satın almanız gerektiği anlamına gelir. Tren hareket ediyor. Dolar ölüyor. Gümüş hala herkes için uygun fiyatlı. Dolar çökerken önemli olan fiyat değil, kaç tane altın, gümüş veya Bitcoin sahibi olduğunuzdur.”

Kiyosaki tarafından oluşturulan bu anlatıda ABD Federal Rezerv ve ABD Hükümeti kötü adamlar olarak tanıtılıyor. Ayrıca anlatıda felakete doğru giden bir masalda lider kripto para birimi Bitcoin kurtarıcı gibi görünüyor. Öte yandan bazı Twitter kullanıcıları ise yazara tahminlerinin abartılı olduğunu belirterek yanıt verdi. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, mevcut finansal sistemin bir krizle karşı karşıya olduğu konusunda hemfikir bulunuyor fakat sığınaklara ve mermilere ihtiyaç duyulan kıyamet benzeri bir sonucu düşünmüyorlar. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı ise son 24 saat içerisinde yüzde 2,4 değer kaybederek, 29.343,62 dolardan işlem görüyor.

 

Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!