Ünlü CEO: Kripto Çöküşü Bitcoin İçin Harika Olacak!

Nasdaq listesinde yer alan iş geliştirme şirketi MicroStrategy Inc.’in (NASDAQ: MSTR) Kurucu Ortağı, Başkanı ve CEO’su Michael J. Saylor, kripto piyasası çöküşünün Bitcoin (BTC) için “harika” olduğunu düşündüğünü söylüyor. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Dünya, güvenebilecekleri stabilcoin’ler istiyor

11 Ağustos 2020’de MicroStrategy’nin bir basın açıklamasıyla “birincil hazine rezerv varlığı” olarak kullanmak için “toplam 250 milyon dolarlık satın alma fiyatıyla 21.454 Bitcoin satın aldığını” duyurduğunu hatırlamakta fayda var. Şirketin CEO’su ve kripto para destekçisi Saylor o zamanlar şunları söylemişti:

Şu anda Bitcoin’e yatırım yapma kararımız, kısmen, kurumsal birikim programımız için uzun vadeli riskler yarattığına inandığımız ekonomik ve iş ortamını etkileyen makro faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklandı. Bunlar proaktif olarak ele alınması gereken riskler.

O zamandan beri MicroStrategy Bitcoin biriktirmeye devam etti ve CEO  Michael J. Saylor, Bitcoin’in en sesli savunucularından biri haline geldi. Saylor’un 5 Nisan’da tweet atarak açıkladığı MicroStrategy’nin en son BTC alımı ile birlikte, firmanın şu anda “yaklaşık 3.97 milyar dolara, bitcoin başına ortalama 30.700 dolarlık bir fiyatla satın alınan” 129.218 Bitcoini HODL’da olduğu anlamına geliyor. 13 Mayıs’ta Saylor, verdiği bir röportajda, kripto varlıkların üç geniş kategoriye ayrılabileceğini savundu; ve bunun, piyasanın fiyat çöküşünün ardından geçen hafta daha da belirgin hale geldiğini söyledi. MicroStrategy  CEO’su Michael Saylor şunları söyledi:

Kripto çöküşleri, tüm kripto dünyasının üç şeyden oluştuğunu gösterdi: Tüm kripto dünyası, mükemmel bir şeyden, birkaç kusurlu şeyden ve bir dizi tehlikeli şeyden oluşur. Birkaç kusurlu şey var ve bunlar da stabilcoin’ler. Dünya dijital dolar istiyor. Onları bulmak zor. Opak para piyasası fonlarına benziyorlar. Sonra çok sayıda, bir sürü tehlikeli şey var. Altcoin’ler kayıt dışı menkul kıymetlerdir ve bu hafta gördüğümüz şey bir altcoin patlamasıydı. Dünya, güvenebilecekleri stabilcoin’ler istiyor.

Bitcoin ve altcoin’ler için ihtiyaç duyulan bazı düzenlemeler hızlanacak

Saylor ayrıca, kripto para piyasasında yaşanan çöküşle ilgili olumlu bir dönüş yaptı ve şunları açıkladı:

Bence tüm bu kripto çöküşü Bitcoin için harika olacak. Stabilcoin’ler, altcoin’ler ve borsalar için çok ihtiyaç duyulan bazı düzenlemeleri hızlandıracak. Siyasi çıkmazı ortadan kaldıracak. Bitcoin ve güvenlik token’leri arasındaki fark konusunda dünyayı eğitiyor ve bu, kurumların bu alana girişini kolaylaştıracak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!