İşte Altcoin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Kripto para piyasasına katılan altcoin projeleri her geçen gün artarken, bu seçenekler arasından birine yatırım yapmak zorlaşabilir. Ancak hangi kripto para birimine yatırım yapılacağını seçmek için pek çok yöntem bulunuyor.

Kripto yatırımı yaparken, analist görüşlerini incelemek ve düşük piyasa değeri olanlara karşı dikkatli olmak gerekiyor

Kripto para piyasalarında, yapılması gereken ilk şeylerden biri, topluluğun altcoin’e karşı heyecanlı olup olmadığını kontrol etmektir. İnsanların bu altcoin hakkında ne söylediği, arkasındaki insanları ve topluluğun geliştiricileri hakkındaki görüşleri kontrol edilmeli. Ayrıca CoinList gibi sitelere göz atılabilir ve analistlerin söyledikleri incelenebilir.

Geniş çaplı bir büyüme gösterseler bile düşük sermayeli kripto paralara yatırım yaparken dikkatli olmak gerekiyor. İlk 50’nin dışındaki herhangi bir altcoin düşük sermayeli olarak değerlendirilir. Bu gibi altcoin’ler, kripto standartlarına göre bile çok volatil olma eğiliminde olur. Ayrıca, dolaşımdan çıkıp çıkmayacağını tahmin etmek zor olabilirken çoğu borsada bulunmama ihtimalleri de mümkün. Bu sebeple, düşük piyasa değerine sahip kripto paralar yerine orta büyüklükteki altcoin’lere dikkat edilmeli. Bunlar, potansiyeli olan ve pahalı olma olasılıkları daha düşük olan kripto paralardır.

Altcoin projesinin, geçmiş verilerine bakmak ve işlevsel olup olmadığını incelemek önemli

Bir kripto paraya yatırım yapılırken kullanım durumuna dikkat etmek oldukça önemlidir. Bunun sebebi, bazı kripto paraların yalnızca spekülatif olmasıdır. Dogecoin, bu duruma harika bir örnek oluşturuyor. Etkileyici bir piyasa değerine ve makul bir hacme sahip olsa da talebin nereye gideceğini tahmin etmek mümkün değildir. Bunun yerine, kendini kanıtlamış altcoin projelerine yatırım yapmak daha makul olabilir. Daha önce iyi bilinen projelerde yer alan kişilerin bulunduğu gerçekçi projelere odaklanmak riski azaltabilir.

Herhangi bir yatırım gibi, altcoin projelerine de yatırım yaparken önce geçmiş verilere bakmak gerekiyor. Tarihsel grafiklere bakmak, fiyatın istikrarlı olup olmadığı ve hala büyüme şansı olup olmadığı hakkında genel bir fikir verebilir. Bunların hepsi, bir kripto para birimi seçerken yakından incelenmesi gereken faktörlerdir. Böylece, gerçek projeleri sahte olanlardan ayırmak ve gerçek bir fark yaratma şansı olan kripto paraları bulmak kolaylaşabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!