Bloomberg: Milyar Dolarlık Aile Ofisi Kripto Para Yatırımlarını Artırıyor!

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerine yönelik kurumsal talep bu yıl büyük oranda arttı. Birçok Wall Street bankası, aile ofisi ve hedge fonu kripto paralara yatırım yaptı. Aile ofislerinin kripto paralara olan ilgisi 2021 boyunca artış gösterdi. Aile ofisi, tek bir aile şirketinin nesiller boyunca birikerek oluşmuş tüm finansal kaynaklarını ve yatırımlarını yöneten özel bir şirket olarak tanımlanabilir. Bloomberg’in bildirdiğine göre, İngiliz milyarder Simon Nixon’a ait  aile ofisi olan Seek Capital, kripto para yatırımını artırma planlıyor.

Seek Capital: Kripto para birimleri finansal sistemin önemli bir parçası

Seek Capital, kripto paraları, gelecekte  finansal sistemin önemli bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Aile ofisi ayrıca kripto sektörüne odaklanmasına yardımcı olacak bir analist arıyor. Kripto portföyünü artırma kararı, kripto para benimsemelerinin yeni bir ATH‘de göründüğü bir zamanda geliyor. Goldman Sachs tarafından yakın zamanda yapılan bir anket de, bankacılık devinin iş yaptığı aile ofislerinin yarısından fazlasının kripto paralara yatırımına ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, Mayıs-Haziran çöküşünden sonra büyük bir toparlanma gördü ve 30 bin ila 40 bin dolar fiyat aralığını kırarak kayıplarının yaklaşık yüzde 70’ini geri aldı. Benzer şekilde, altcoin’ler de Ağustos ayında benzer bir toparlanma kaydetti. Ancak üç aylık düşüş aşamasına rağmen kurumsal yatırımcıların ve aile ofislerinin ilgisi etkilenmedi.

Kurumsal yatırım devam ediyor

Seek Digital dışında, Cryptology Asset Group’un sahibi Michael Novogratz ve Christian Angermayer, kripto para merkezli fonlara 100 milyon dolarlık bir yatırım sözü verdi. CITI Group, müşterilerine CME Bitcoin Vadeli İşlemleri sunmak için başvuruda bulunan en son bankacılık devi oldu. Goldman Sachs, JP Morgan, Fidelity Investment, yakın zamanda müşterileri için Bitcoin yatırım fonlarını açıklayan birkaç Wall Street devi.

Bitcoin fiyatı şu anda 47 bin dolardan işlem görüyor ve 47 bin dolarlık kilit desteğin altına düşmemek için çabalıyor. Lider BTC 50 bin dolar seviyesini geçti fakat ivme kaybetti.  Mevcut düzeltmeden kurtulduktan sonra genel kripto para piyasasında yeni bir boğa koşusu bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!