ABD’de Yapılan Kripto Para Anketi Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıkardı

ABD’de kripto para piyasasının benimsenmesi hızlanıyor ve ülkedeki her on kişiden biri, ülkenin tam olarak %11’i, kripto birimlerine yatırım yapıyor.

Yatırımcılar neden kripto para piyasasını tercih ediyor

CNBC ve Amerikan kimya şirketi Momentive’in bu ay yayınladığı bir ankete göre, 5.530 katılımcı, yatırım yapmaya karar vermelerinin çeşitli nedenlerini gösterdi. ABD kripto yatırımcılarının %60’ı, yatırımlarının arkasında uzun vadeli büyüme potansiyeli olduğunu belirtirken, %44’ü kısa sürede yüksek büyüme potansiyeline bakıyor. Üçte biri (%33) kendi işlemlerini yapma kolaylığı ile kripto para piyasasına yatırım yaparken, dörtte birinden biraz fazlası (%26) yatırım heyecanına kapıldığını belirtiyor. Dahası, yatırımcılar kripto birimlerini çevreleyen bazı tipik anlatılardan etkilenmedi.

Ankete katılanların yarısından biraz azı (%44) Bitcoin’in 2021’in sonunda nerede olacağını bilmediklerini söyledi. Aslında, ankete katılanların beşte birinden biraz fazlası (%21) Bitcoin’in bu yılı beklediğinden daha yüksek bir fiyat seviyesinden bitireceğini söyledi. Buna karşılık, ankete katılanların neredeyse yarısı (%45) kripto para biriminin yüksek riskli bir yatırım olduğuna inanıyor.

Yatırımcı demografisi

Anket ayrıca kripto para birimlerine yatırım yapma olasılığı en yüksek olan kişi profilinin net bir resmini çiziyor. Erkeklerin, tüm ırk ve etnik gruplar için geçerli olan bir istatistik olan kriptoya yatırım yapma olasılığı, kadınların iki katından daha fazladır (%7’ye kıyasla %16).

Yaş da önemli bir bileşendir ve daha yaşlı yatırımcılar sektörü yüksek riskli olarak görmektedir. 18-34 yaş arasındaki yatırımcıların toplam %29’u kripto paraların yüksek riskli olduğuna inanırken, daha yaşlı katılımcıların neredeyse yarısı (%46) 34-65 yaş arasındakiler, kripto paraların yüksek riskli olduğuna inanıyor.

Sosyal medyanın yükselişi

Ankete katılanların çoğu, sosyal medyanın ve daha geniş anlamda teknolojinin yükselişini yatırım davranışlarında bir faktör olarak gösterdi. Ankete katılanların onda birinden fazlası (%12) sosyal medyayı kripto para piyasasına yatırım yapmayı ilk öğrendikleri yer olarak görüyor. Bununla birlikte, sosyal medyanın yükselişinin tahmin edilebileceği gibi genç yatırımcılar üzerinde daha fazla etkisi oldu. 35-64 yaş arasındakilerin sadece %3’ü sosyal medyanın kendilerine yatırım yapmayı öğrettiğini söyledi. 65 yaşın üzerindekilerin ise sadece %1’i aynı şeyi söyledi. Sosyal medyadaki yatırım tavsiyeleri geçmişte tartışmalara neden oldu. Bu yılın temmuz ayında TikTok, ücretli kripto promosyonlarını ve ayrıca kimliği belirsiz finansal analistlerin en sevdikleri paraları pompalamasını yasakladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!