Bitcoin ve Dogecoin Fiyat Tahmini: Teknik Analiz ve Kritik Seviyeler!

Hafta sonu seansının elde edilen eden kazançlarının ardından, kripto para birimleri ivme kaybetmeye başladı. Çoğu varlık Pazartesi günü kazanımları konsolide etti. Salı ve Çarşamba günleri de düşüşler devam etti. Altcoinler, büyük çapta düdşüş yaşadı, Ethereum, 3.400 dolar seviyesini geçemedikten sonra, neredeyse 3 bin dolar’ı test etti. CoinGecko’ya göre Cardano, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3 dolar’a ulaşmıştı ancak şu anda 2,64 dolar seviyeside Ripple yüzde 4.2 ve Dogecoin ise yüzde 4.6 değer kaybederek güne kırmızı renkte başladı. Solana 70 dolar seviyesini tutmaya çalışırken, boğalar fiyatı 80 dolara çıkarabilirler. En iyi 50 tokenin geri kalanı, Binance Coin, PancakeSwap ve Tezos gibi birkaç tanesi dışında, çoğunlukla kırmızı renkte. Bitcoin (BTC) de an itibariyle 47.160 dolar seviyesinden işlem görüyor ve düşüş devam ediyor.

Bitcoin fiyat analizi: büyük bir düzeltme ufukta olabilir!

Bitcoin, 48 bin doların altında artan genel baskıyla boğuşuyor. Geri çekilme, BTC’nin 50 bin doların üzerinde test ettiği ancak yükseliş trendini sürdürememesinden sonra geliyor. Günlük grafiğe göre, lider kripto para birimi yükselen bir kama oluşturdu. Bu oldukça düşüş eğilimi gösteren bir formasyondur ve genellikle büyük bir düzeltmenin başlangıcını işaret eder. Bitcoin günü 48 bin doların üzerinde kapatamazsa, yatırımcılar 40 bin doların altındaki seviyelere yüzde 18 geri çekilmeye hazırlanmalı.

Bununla birlikte, birkaç destek alanı öngörülebilir ve potansiyel kayıpların önlenmesine yardımcı olacaktır. Bunlar, şu anda 46 bin dolar ‘da 200 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) ve önceki destek 44 bin dolardır. Fiyat ivme kazanırsa,  Bitcoin 42 bin doları yeniden test edecek ve daha fazla kaybın ortaya çıkması olası değil.

Dogecoin fiyat analizi: 2.5 dolar seviyesi önemli!

Bitcoin liderliğinde düşüş yaşayan piyasa da altcoin’ler de kötü bir gün geçiriyor. Meme tabanlı token, bu haftanın başlarında fiyatı 0,3 doların üzerinde tutamadı ve şimdi 100 günlük SMA’da destek arıyor. Bu seviyedeki destek, dünyanın yedinci en büyük kripto para birimi için çok önemli. 100 SMA’nın altında alım satım yapmak, bazı yatırımcılar 2,5 dolar ve diğer düşük seviyelere ulaşmadan önce kâr için satış yaptığı için DOGE’yi oldukça istikrarsız bırakacaktır. Bu aynı zamanda Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesi tarafından yakın zamanda sunulan bir satış sinyalini de vurgulayacaktır. MACD ortalama çizgiye düştüğünde, düşüş trendi ivme kazanır.

Göreceli Güç Endeksi (RSI), aşırı alım alanından orta hatta meydana gelen düşüşün ortasında düşüş görünümünü de güçlendiriyor. RSI aşırı satım bölgesine olan boşluğu kapatırsa, kayıplar patlayacak ve Dogecoin’i 0.2 dolara gönderecek. Bitcoin fiyatının ne yöne gideceği de DOGE için gün içinde önemli olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!