Altcoin Boğaları Tehlikeli Sularda! İşte Nedeni

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC) fiyatındaki durgunluk ve düşüş trendi devam ederken, büyük altcoin’ler de BTC’den fazlasıyla etkileniyor. Popüler bir kripto analisti, Bitcoin (BTC) piyasayı aşağı çekmeye devam ederken, altcoin boğalarının büyük miktarda risk alabileceğini söylüyor. İşte detaylar…

Altcoin piyasasındaki düşüş trendi devam edecek

Ünlü kripto para analisti Jason Pizzino yeni bir videoda 267.000 abonesine, mevcut piyasa koşullarının long girişler veya dolar-maliyet ortalamasını (DCA) denemek için uygun olmayabileceğini söylüyor. Analist yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

Özellikle Bitcoin fiyat hareketleri piyasayı aşağı çekmeye devam ederken,  altcoin boğalarının tehlikeli  kripto hareketlerini inceliyoruz… Pek çok alıcı, Bitcoin piyasayı kötü etkilerken,  kripto para birimlerinde dolar – maliyet yöntemi uygulamaya çalışıyor. Yaklaşık iki haftadır takip ettiğimiz işlem aralığımızı hatırlıyor musunuz? 28 bin ila 31 bin dolar arasında, daha spesifik olarak 31.700 dolara bakıyorum. Kripto yatırımcıları,  gerçekten kendilerine herhangi bir iyilik yapmıyorlar. Aylardır ve tabii ki son birkaç haftadır baktığımız şey bu.

Pizzino, akıllı paranın, fiyatların daha da düşmesini destekleyecek kadar piyasaya henüz girmediğini söylüyor. Analiste göre, altcoin projeleri tüm zamanların en yüksek seviyelerinden zaten dramatik bir şekilde düşüşe geçmiş olsa da, büyük düşüşler hala devam ediyor. Ünlü analiz değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Altcoin projeleri için buradaki tehlikeli dolar maliyeti ortalama yöntemi, herhangi bir önemli sıçrama olmadığı için hala bu değerin yüzde 50 ila yüzde 70’ini kaybetme potansiyelinin olmasıdır. Birikme aralığı yok, bu da henüz bunları satın alan akıllı para olmadığı anlamına geliyor. Bir birikim aralığının kırılması yoktur. Bu yüksek risk, bence son derece tehlikeli.

Analist: ”Şuan Bitcoin sezonu olduğunu düşünüyorum”

Pizzino’nun analizi, Bitcoin’in toplam kripto piyasa değerinin yarısından fazlasını ele geçirmeye yaklaşmasıyla ortaya çıkıyor. Bitcoin hakimiyetinin, BTC’nin altcoin projelerine ağırlık vererek, piyasanın geri kalanından büyük miktarda sermayeyi emmeye hazırlandığının sinyalini verdiğini söylüyor. Bitcoin hâkimiyetinin arttığını ve önce yüzde 41’e, sonra yüzde 46’ya yükseldiğini dile getiren analist, bir sonraki seviyenin yüzde 56 olabileceğini tahmin ediyor. Bu nedenle de Bitcoin’in toplam piyasa değerinin yarısından fazlasını geri alacağını söylüyor ve görüşünü şunları söyleyerek tamamlıyor:

Şu anda büyük Bitcoin sezonu olduğunu düşünüyorum. Son birkaç haftadır Bitcoin sezonu oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!