Ethereum Bu Seviyeyi Geçerse Altcoin Sezonu Başlayabilir

Önde gelen altcoin projesi Ethereum (ETH), kritik direnç noktasına oldukça yakın bir pozisyonda bulunuyor. Kripto para yatırımcıları ise altcoin ETH’yi yakından izlemeye devam ediyor. Kripto para yatırımcıları altcoin yatırım kararı için ETH’yi yakından takip ediyor. Büyük kar marjları amaçlayan yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’dan ziyade diğer altcoin projelerine yöneliyorlar. Birçok yatırımcı altcoin projeleri için yeni sezonunun başlamasını bekliyor. Ancak altcoin projeleri için beklenen sezonun başlaması için öncelikle lider altcoin ETH’nin bir ralli başlatması bekleniyor.

Ethereum için beklenen ralli ne zaman başlar?

Şu anda CoinMarketCap verilerine göre Ethereum 3.512,29 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ancak Ethereum, halen kritik direnç seviyesini aşamamış durumda. Düşen trendinin arkasından sert bir fiyat yükselişi yaşayan ETH, 3.500 dolar seviyelerine kadar ulaşmayı başarmış durumda. Peki bu fiyat seviyesi yeni bir ralli için yeterli mi?

Altcoin Ethereum Fiyat Grafiği – Kaynak: TradingView

İlerleyen günlerde 3.600 dolarda bulunan kritik direncin aşılmasıyla birlikte lider altcoin projesinin tekrar 4.000 dolar bölgesine ulaşması bekleniyor. Ethereum’un 4.000 dolar seviyesine ulaşmasının birçok altcoin projesi için yeni bir sezonu tetikleyeceği düşünülüyor.

Altcoinler için yükseliş sezonu ne zaman başlayacak?

Altcoin Index Grafiği – Kaynak: TradingView

Bir süredir altcoin projeleri yükselişe devam ediyor, yatırımcılar beklenen piyasa yükselişi için altcoin index grafiğini takip ediyor. Düşüş trendinin yön değiştirmesi sonucunda altcoin index değer kazanmaya başladı ve ardından 4.000 dolar direnç noktasına ulaşmayı başardı. Bu direnç noktasının kırılmasıyla birlikte birçok altcoin projesinin yüzde 10 oranında bir yükseliş gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Diğer taraftan altcoin index grafiğinin 5 gündür kıramadığı 4.000 dolar direnç seviyesini kıramaması durumunda, 3.750 dolar destek noktasına geri dönülebileceği tahmin ediliyor.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Ethereum fiyatı son 24 saatte yüzde 0,88 oranında düşüş yaşadı ve şu anda 3.512,29 dolar seviyesinden işlem görüyor. ETH’nin son 24 saatlik işlem hacmi ise 16.249.749.429 dolar düzeyinde gerçekleşti. Dolaşımda 120.227.419 milyon ETH coin arzı bulunuyor. CoinMarketCap tarafından piyasa değerine göre yapılan sıralamada ETH, 422.273.502.369 dolar piyasa değeri ile 2. sırada yer alıyor. Ethereum ve kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!