Endişe Veren Gelişme: Bitcoin Madenciliğinde Tehlike Büyüyor!

Bitcoin (BTC) madenciliği performans takip firması btc.com’un verilerine göre Bitcoin madenciliği zorluğu önemli ölçüde arttı.

Bitcoin madenciliği zorluğu, yüzde 5 arttı: Madenciler endişeli!

Kripto para uzmanı Wu blockchain Twitter’da Bitcoin madenciliği zorluğunun yaklaşık yüzde 5’lik bir artış kaydettiğini paylaştı. BTCcom’a göre, mevcut Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 4,89 artışla 31,25 T’ye, rekor bir seviyeye ulaştı. Yeni gelişme, BTC madencileri için endişe verici. Görünen o ki, BTC fiyatının çakılmasıyla birlikte, Bitcoin madencileri belirsizleğe doğru gidiyor olabilir. Wu’ya göre, Bitcoin 30 bin dolara düştüğünde, daha fazla madenci kapatma fiyatına yaklaşacak. BTC fiyatı düşmeye devam ederken, BTC madencilik şirketleri önemli kayıplar kaydetmeye devam ediyor. Bir uzman, madencilik zorluğundaki artışa yönelik tweetinde şunları söyledi:
BTC düşerse ve uzun süre 30 binin altında kalırsa, Bitcoin madencilik şirketleri ciddi sorunlar yaşama başlayacak.  Bazıları, 2022’de teslim edilmek üzere madencilik donanımını TH/s başına 100 dolar veya daha fazla fiyattan satın aldı.
28 Nisan’da, Bitcoin ağı hash rate oranı 258 EH/sn’lik yeni bir ATH’ye ulaştı. Ayın sonunda, BTC ağ zorluğu üzerinde fazla bir olumsuz etki olmaksızın 220 EH/s’yi hafifletti. Bu arada, BTC fiyatı son on dört gün içinde yüzde 23 düştü. Bununla birlikte, asıl endişe, BTC’nin 30 bin doların altına düşmesi değil, bu seviyeelrde ne kadar süre kalacağıdır. İşin iyi yanı, fiyat ve genel güvenlik göz önüne alındığında, ağ tüm zamanların en yüksek seviyesini güvence altına almak için iyi bir konuma sahip.

Binance CEO’sundan çarpıcı BTCyorumu

Yakın tarihli bir tweet’te Binance CEO’su, düşüşün kripto para tarihinde anlık bir düşüşten başka bir şey olmayacağını iddia ederek yatırımcıların endişelerini gidermeye çalıştı. Net değerinin 17,7 milyar dolar olduğu tahmin edilen dünyanın en zengin kripto para patronu, Bitcoin’in geçmişte birçok büyük çöküşün üstesinden geldiğini hatırlattı. Yönetici ayrıca, yatırımcıları duygularını kontrol etmeye çağırdı. Paniğe yenik düşenler, çok fazla riskle başa çıkamıyorlarsa pozisyonlarını azaltmayı düşünmeli. Bugün erken saatlerde, Bitcoin fiyatı Temmuz 2021’den bu yana ilk kez 30 bin dolar seviyesinin altına düştü.
Bitcoin ivme kaybederken, devasa satış, önde gelen altcoin projelerinden biri olan Terra’nın çakılmasıyla daha da kötüleşti. Stablecoin UST, 0.40 doların altına düştükten sonra, LUNA yüzde 90’tan fazla değer kaybetti. Bu, Aralık 2020’deki SEC davası nedeniyle değerinin yarısından fazlasını kaybeden XRP’den bu yana herhangi bir büyük kripto para birimi projesi için en büyük bir günlük düşüş oldu. Binance para çekme işlemlerini askıya aldıktan ve Luna Vakfı (LFG) tüm Bitcoin rezervlerini dağıttıktan sonra, stablecoin 0,9 doların üzerine çıkmayı başardı. Yine de, bu benzeri görülmemiş önlemler, UST’yi 1 dolara geri itmeyi başaramadı. Birçok uzman, stablecoin’in büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını iddia ediyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!