Fundstrat Analisti Bitcoin Hedefini Açıkladı: Sermaye Girişi!

CNBC ile yaptığı röportajda, Fundstrat analisti Tom Lee, Bitcoin (BTC)’e dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İyimser fiyat tahminleriyle bilinen stratejist, ilginç noktalara değindi.

 

Sermaye, Bitcoin (BTC)’e akacak!

Birçok kez eleştirilere maruz kalmasına rağmen Lee, Bitcoin fiyatının 200 bin dolara ulaşacağını ısrarla tekrar ediyor. Analist, şu anda ABD’de hanehalkı net değerinin 141.7 trilyon dolar olduğunu ve insanların önümüzdeki on yıl içinde tahvil sahibi oldukları parayı kaybetmelerinin garanti olduğunu söylüyor. Bu nedenle, analist çok fazla spekülatif sermayenin kripto paralara akmasını bekliyor. Analiste göre, bu sermaye çok büyük olacak. Lee, kripto paraların ilginç olduğunu çünkü her işlemin izlenebilir olduğunu söylüyor. Lee ayrıca kripto paraların yönetilmesi ve hareket ettirilmesinin “çok daha kolay” olduğu gerçeğine işaret ediyor. Bu özellik, kripto paraları geçerli bir ödeme seçeneği haline getiriyor. Ancak analist, yüksek Bitcoin fiyatını benimsemenin önünde bir engel olarak görüyor, bu yüzden endüstrinin fiyatları satoshi cinsinden vermekten fayda sağlayabileceğine inanıyor.
 
Lee’ye göre, Fundstrat’ın kripto para sektörüne girişi çoğunlukla şüphecilik ve alayla karşılandı.
Bununla birlikte, firmanın müşterilerinin çoğu, kendini kanıtladığı için kriptoyu meşru bir varlık sınıfı olarak görmeye başladı. Lee, “kesinlikle” önümüzdeki on yıl içinde başka bir baskın kripto para biriminin ortaya çıkabileceğini düşünüyor, ancak neredeyse hiç kimsenin önümüzdeki on yıl hakkında somut tahminlerde bulunmak için yeterli bir kanaate sahip olduğunu kabul ediyor. KriptoArena.com  tarafından bildirildiği üzere Lee, BTC’nin 100 bin doları aşacağını tahmin etti, ancak BTC düşmeden önce 69 bin dolarda zirve yaptı. Analist, başarısız tahminleri nedeniyle çok sayıda eleştiriyle karşı karşıya kaldı. En son röportajında ​​Fundstrat patronu, insanların portföylerine büyük miktarda kripto ayırmamaları gerektiğini vurguladı.

 

Kripto paralar, yenilenebilir enerjiye yönelecek

Tutkulu bir Bitcoin (BTC) boğası olan Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı ve araştırma müdürü Tom Lee, geçtiğimiz yıl Elon Musk’ın yaptığı tuhaf U dönüşüne rağmen, yıl sonu Bitcoin fiyat hedefini 100 bin dolar’dan 125 bin dolar’a yükseltmişti.

 

Lee, bir röportajda Musk’ın Bitcoin hakkındaki son yorumlarının yatırımcıların baskısının bir sonucu olabileceğini söylemişti. Musk’ın son dönemdeki U dönüşünün BTC boğaları üzerinde fazla bir etkisi olmayacağını ve lider kripto para biriminin yükselmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. Lee şunları ifade etmişti:

Musk’ın son hamlesinin, İnsanları Bitcoin konusunda olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. Aslında bu gelişme, insanların dijital varlıklar tarafından yaratılan sorunlara odaklanmasını sağlayacak. Bunu, kripto para endüstrisinin yenilenebilir enerjilere odaklanması için bir uyarı ve çağrı olarak görmek daha doğru olur.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!