Visa Resmen Açıkladı: O Altcoin ile İşbirliği Yapıyor!

Kripto para birimlerinin benimsenme oranlarının artmasıyla beraber birçok dev şirket, kripto para dünyasına adım atmaya devam ediyor. Son olarak ödeme hizmetleri devi VISA, platformunda stablecoin ve altcoin yerleşimlerini test etmeye başladığını duyurdu! İşte detaylar…

Ödeme hizmetleri devi VISA, bu altcoin ile ortaklık kuruyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para birimlerinin benimsenme oranları günden güne artıyor. Bununla beraber harekete geçen birçok şirket bulunuyor. Bu şirketler arasında ödeme devi VISA da var. Bu her ne kadar VISA için kripto para dünyasına ilk adım olmasa da, son derece önemli bir adım olabilir. Ödeme hizmetleri devi VISA, platformunda stablecoin yerleşimlerini test etmeye başladığını duyurdu. VISA’nın Kripto Bölümü Başkanı Cuy Sheffield, 2023’teki gelişmeleri doğruladı.

VISA’nın, müşterilerin platformda kripto varlıkları ve fiat para birimlerini dönüştürmesine izin veren anlaşmalar için bir “kas hafızası” oluşturduğunu söyledi. Sheffield, şirketin şu anda yüksek değerli sözleşme ödemelerini test ettiğini ekledi. Şirket yetkilisinin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Stablecoin USDC aracılığıyla Ethereum’da ödemelerin ve ödemelerin nasıl kabul edileceğini test ediyoruz. Bunlar “yüksek değerli sözleşme ödemeleridir.”

Ödeme devi, otomatik ödemeleri kolaylaştırmak için zaten lider altcoin Ethereum entegrasyonu üzerinde çalışıyor. Ayrıca VISA, dijital varlıklar ve fiat para birimleri arasındaki küresel anlaşmalara da büyük ölçüde yatırım yapıyor. Bu, şirketin bir “kas hafızası” oluşturmaya istekli olduğu bir alan olarak açıklanıyor. Sheffield, USD ve Euro’nun dönüştürülebildiği gibi, VISA platformunun da geleneksel dolar ile stablecoin’ler gibi tokenize edilmiş dolar arasında dönüşüm yapabilmesi gerektiğini ekledi.

Bu durumun gerçekleşmesi durumunda, ödeme ağını kullanarak küresel ödemeler için altcoin kullanımını büyük ölçüde artırabilir. Bu, stablecoin’lerin ve diğer dijital varlıkların kitlesel olarak benimsenmesine yol açacaktır.

VISA, blockchain teknolojisini yakından takip ediyor!

En son gelişmeye göre VISA, blockchain teknolojisini mevcut ağına dahil etmeyi planlıyor. Bununla birlikte, tüm ödemeler hala Avrupa’dan bankacılar tarafından oluşturulan kar amacı gütmeyen bir kooperatif topluluğu olan SWIFT sisteminde gerçekleştirilmektedir. Konu ile Sheffield’ın sözleri şu şekilde:

“Swift’in her yerine kurulduk, bu yüzden parayı istediğimiz sıklıkta taşıyamıyoruz çünkü bu ağlarda bir takım sınırlamalar var. Bu sayede bazı testler yaptık, kamuoyuna duyurduk. Stabilcoin’lerle sözleşme ödemelerini gerçekten nasıl kabul edeceğimizi test ediyoruz”.

VISA, stablecoin ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) geleceğin küresel ödemeler ortamında anlamlı bir rol oynayabileceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!