Visa Bu Altcoin ile İşbirliği Yapabilir: Fiyat Yükseldi!

Visa, blok zincirinde otomatik işlemleri kolaylaştırmak için bu altcoin ile birlikte çalışmayı teklif etti.

Visa ve altcoin entegrasyonu nasıl olacak?

Kredi devi Visa, Ethereum kullanıcılarının üçüncü tarafın katılımı olmadan işlem yapmasına izin verecek teklifle geldi. Doğrudan kendi saklama cüzdanlarından ödeme yapabilirler. Halen incelenmekte olan bir Ethereum özelliği olan Hesap Soyutlama, otomatik ödemeler için Visa kullanarak bu işlemleri yapmak için büyük olasılıkla kullanılacaktır. Bu özellik, müşterilerin Ethereum tarafından temel düzeyde izin verilmeyen yinelenen faturaları ödemesine olanak tanıyacak. Visa, hesap soyutlamayı kullanarak kullanıcı hesaplarının ve akıllı sözleşmelerin özelliklerini Ethereum hesabı modelinde birleştirebildiğini vurguladı. Ortaya çıkan hesap, şirket tarafından “temsil edilebilen hesap” olarak anılmıştır. Bir satıcı, bu yöntemi kullanarak otomatik ödemeler için akıllı bir sözleşme oluşturabilmektedir. Bir satıcı, devredilebilen hesabı olan bir kullanıcı izin verdiğinde, otomatik ödeme sözleşmesinin ödeme işlevini kullanarak bir ödeme başlatabilmektedir. Otomatik ödeme sözleşmesi, kullanıcının yetkilendirilebilir hesabı tarafından yaklaşan ödemeler için bir beyaz listeye de eklenir.

Firma, Crypto Hackathon Challenge, 2022’nin bir sonucu olarak bu özelliği ortaya çıkardı. Ethereum’un özelliklerinde, kullanıcının işlemi manuel olarak talep etmesi ve yapması gerekiyor. Bu özellik, banka hesaplarında ve saklama cüzdanlarında mevcuttur, ancak kişisel saklama cüzdanlarında mevcut değildir. Belirtildiği gibi, “blok zincirinde bu tür işlemler o kadar basit değil.” Ayrıca Visa’nın teklifinin ortak yazarı olan Catherine Gu şu açıklamaları yaptı:

“Blockchain’in en önemli kullanım durumlarından biri ödemeler ise o zaman temel gereksinim, blok zincirinin daha iyi olmasa da bugünkü kadar iyi çalışması gerektiğidir.”

Teklif, devam eden Ayı piyasasının ortasında geliyor

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere bu teklif, kripto piyasasının hala FTX fiyaskosunun ve Terra Sisters çöküşünün tozunu atmaya çalıştığı bir dönemde geldi. Kripto para birimlerini bankalara hizalama konusunda yatırımcılara kesinlikle umut ve vaat verecektir. Ethereum bu piyasa döneminde oldukça göz önünde duruyor. CEO’su Buterin’in açıklamalarının ardından Visa’yla da anlaşmaya yakın duruyorlar. Bununla birlikte Ethereum, piyasa hareketlenmeleri de yaşıyor. Son 24 saat içerisinde %2.19 değer kazandı. Ayrıca Ethereum piyasalarda güncel olarak 1.209$’dan işlem görüyor.

Buna ek olarak Visa, müşterilerin gizliliğini korurken işlem hızını artırmak, yüksek işlem hacmini yönetmek, daha iyi güvenlik ve diğer blok zincirleriyle entegrasyon için Ethereum ile birlikte çalışıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!