Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin (BTC)’lerini Satıyor mu?

Bu yıl sektörü yeni zirvelere taşıyan ve sonunda Bitcoin (BTC)’i 64 bin doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyan rallinin arkasında kurumsal yatırımcıların olduğu söyleniyor. Ancak, son zamanlarda, kurumsal yatırımcıların sektördeki konumları hakkında çelişkili raporlar var. Bazıları bu yatırımcıların geri adım attığını ve satın almak için BTC’nin 23 bin’a düşmesini beklediklerini iddia ederken, diğerleri bu yatırımcıların biriktirdiğini ve kripto para konusunda sabırlı olduğunu iddia etti. Bitcoin’in profesyonel yatırımcılara olan çekiciliği ve sektörün geleceğini nasıl belirleyebilecekleri hakkında bir uzman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurumsal yatırım devam edecek!

Bu merak uyandıran konu hakkında görüşünü belirten James Wo, hem birincil hem de ikincil kripto para  pazarlarında geniş bir yatırım yelpazesine sahip kripto para  odaklı bir yatırım şirketi olan Digital Finance Group’un kurucusu ve CEO’sudur. Portföyü, Matrix ve BIKA kripto ticaret platformlarının yanı sıra hafif bir cüzdan olan AToken’i içerir. James Wo’ya göre, BTC’yi açıkça destekleyen büyük Wall Street isimlerinin sayısındaki düşüşe rağmen, kurumlar hala Bitcoin (BTC)’e yatırım yapıyor. Wo bu konu hakkında şunları söyledi:

Uzun bir yatırım ufkuna sahip fonların, Bitcoin’in uzun vadede büyüyeceğine inandığından eminim. Birçoğu ya zaten Bitcoin’e yatırım yaptı ya da bir şekilde piyasaya girmeye çok yakın.

 

Wo aynı zamanda Ethereum Classic Blockchain’i üzerine inşa edilmiş projeleri hızlandıran ilk inkübatörlerden biri olan Ethereum Classic Labs’ın kurucusu ve başkanı. Ayrıca, Fransız donanım cüzdan üreticisi Ledger ve Washington merkezli bir Blockchain ticaret birliği olan Dijital Ticaret Odası’nın yönetim kurulu üyesidir.

Bitcoin (BTC)’e olan güven sarsılmadı!

Wo, dünyanın önde gelen kurumsal Bitcoin sahibi Microstrategy’nin yüzde 12,2’sini satın aldığı 2,3 trilyon dolarlık dev Capital Group birimi olan Capital International Investors’ın yakın tarihli bir yatırımına işaret etti. Yaklaşık 600 milyon dolara ulaşan yatırım, Capital Group’u ikinci en büyük MicroStrategy sahibi yaptı. Bu sadece Bitcoin’e değil, Bitcoin’e yatırım yapan şirketlere olan güveni gösteren bir yatırım türüdür. Wo ayrıca mevcut düşüşün bu yatırımcılar için büyük bir endişe kaynağı olmadığına dikkat çekti ve şunları ekledi:

Ayrıca, yıllardır sektörü izleyenler ve talep eden, öğrenen ve analiz edenler için,  bugün karşı karşıya olduğumuz bu ters rüzgarlar ve düzeltmeler, Bitcoin (BTC)’in sahip olacağını tahmin ettiğimiz yukarı yönlü hareketin beklenen parametreleri içinde. Bu yukarı yönlü ivenin belirli bir miktarı, şu anda sahip olduğumuz fiyata zaten dahil edildi. Ancak kıtlık yani sınırlı arz, uzun vadede gerçek etkisini henüz göstermeyen önemli bir faktördür. On yıl sonrasına baktığımızda, Blockchain’in kitlesel olarak benimsenmesiyle (90’ların sonlarında ve 2000’lerin başında internetin benimsenmesine benzer şekilde) kullanılmayan bir değer görüyorum. Bu yüzden kurumsal yatırımcılar, geleceğin para birimini bir şekilde benimseyecekler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!