Stanford Üniversitesi, Bitcoin Alımıyla Gündemi Sallıyor!

Bitcoin, kurumsal benimseme ve yeni spot Bitcoin ETF’lerinin onayıyla birlikte ivme kazanmaya devam ediyor. Bu ivmelenme, kripto para biriminin büyük bir ralli yaşayarak 69.000 dolarlık ATH’sini test etmeye hazırlandığı bir döneme denk geldi.

Stanford Üniversitesi’nin bu çalkantılı dönemde gelen Bitcoin alım duyurusu ise kripto para dünyasında heyecan yarattı. Üniversitenin Blyth Fonu, bağışların bir kısmını yönetiyor ve portföyünün %7’sini Bitcoin’e ayırdı.

Kole Lee adlı Bilgisayar Bilimleri Uzmanı ve Stanford Blockchain Kulübü lideri, üniversitenin öğrenciler tarafından işletilen Blyth Fonu’nun, Şubat ayında portföyünün yaklaşık %7’si ile Bitcoin aldığını duyurdu. BlackRock’un IBIT ETF’i aracılığıyla gerçekleştirilen bu alım, Bitcoin’in 45.000 dolardan satın alındığını ortaya koydu.

Lee, “Stanford Üniversitesi 45 bin dolardan Bitcoin satın aldı. Şubat ayında BlackRock’un IBIT ETF’i aracılığıyla BTC satın alındı. Stanford Endowment’ın bir kısmını yöneten öğrenciler tarafından işletilen fon olan Blyth Fund satın almayı gerçekleştirdi. Bitcoin, Blyth Fonunun portföyünün yaklaşık %7’sini oluşturuyor” dedi.

Dün akşam 68.000 doları aşan Bitcoin, şu anda 66.540 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bu gelişme, Stanford Üniversitesi gibi köklü bir kurumun kripto para birimlerine olan ilgisini ve benimsemesini göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!