Kripto Piyasasında OTC Bitcoin Kalmadığı İddiası Gerçek Değil, Analiz Şirketi CEO’su Açıkladı

Kripto para piyasasının önde gelen analiz firmalarından biri olan CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, son zamanlarda kripto topluluğunda dolaşan ve OTC piyasasında satılabilecek Bitcoin’in kalmadığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İddiaya göre, Bitcoin Spot ETF’lerinin yarattığı talep nedeniyle OTC piyasasında sadece 0.4 BTC’nin kaldığı öne sürüldü ve bu iddia kripto topluluğu içinde geniş yankı buldu.

Ancak Ki Young Ju, bu iddiayı saçma bulduğunu belirtti ve OTC şirketlerinin ellerinde Bitcoin kalmadığı yönündeki iddianın doğru olmadığını açıkladı.

CryptoQuant CEO’su, OTC şirketlerinin adreslerini paylaşmadığı için bu işlemleri takip etmenin zor olduğunu ifade etti, ancak bu şirketlerin varlık gönderdiği adreslerin incelenmesiyle ellerinde hala yeterli likidite bulunduğunun görüldüğünü belirtti.

Örneğin, geçtiğimiz Cuma günü Coinbase Prime’ın 7 milyar dolarlık OTC işlem gerçekleştirdiği göz önüne alındığında, piyasada likiditenin hala mevcut olduğu açıkça ortaya çıktı.

Son analizler, Bitcoin Spot ETF’lerinin etkisiyle Bitcoin’e olan talebin, arzın 10 katına çıktığını göstermişti, ancak bu talebin OTC piyasasındaki likiditeyi tükettiği iddiası doğru değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!