Glassnode: Perakende Yatırımcılar Bitcoin (BTC) Almaya Devam Ediyor!

Bitcoin (BTC) fiyatı, kripto para piyasasına düşüş eğilimi hakim olduğu için 32 bin doların altında işlem görmeye devam ediyor. Lider kripto para biriminin 30 bin ila 40 bin dolar arasındaki fiyat bölgesinden çıkamaması ve iki aydan fazla bir süredir 30 bin dolarlık kilit desteği kaybetme korkusu, birçok trader’ı zaten bir ayı döngüsünde olup olmadığımız konusunda şüpheye düşürdü. Bununla birlikte, analist Willy Woo, boğa piyasasının bitmekten çok uzak olduğunu gösteren zincir üstü bir metriğe işaret etti.

Willy Woo’dan çarpıcı değerlendirme!

Bitcoin piyasası, portföylerine BTC eklemek için akın eden birkaç finansal dev ve varlıklı trader ile kurumsal destek kazanmış olabilir, ancak pazarı yönlendiren bireysel trader’lar. Willy Woo, büyük BTC balinaları varlıklarını satarken bile bireysel trader’ların devam eden düşüşte daha fazla Bitcoin almaya devam ettiğine dikkat çekti. Glassnode verilerine göre, Bitcoin balinaları 4 bin BTC sattı, perakende trader’lar ise son 30 gün içinde 31 bin BTC satın aldı. Woo şu açıklamayı yaptı:

Balinalar yalnızca kısa vadeli piyasayı yönlendirir (en çok odaklanan nokta budur). Makro zaman ölçeğinde, boğa piyasasının başlangıcını oluşturan balinalar, yunuslar ve köpekbalıklarından bahsediyorum. Bireysel trader’lar, boğa piyasasının ortasını ve sonunu yönetiyor.

Büyük Bitcoin balinaları satıyor, küçük balinalar alıyor!

Büyük balinalar, piyasa duyarlılığını yalnızca kısa vadede etkiler ve sürekli satış çılgınlığı, daha küçük balina birikimi tarafından etkisiz hale getirilir. Pek çoğu aynı fikirde değil ve büyük balinaların piyasa üzerinde Bitcoin perakende trader’ların Woo’nun aksini iddia ettiğinden daha büyük bir etkiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Son birkaç gün içinde borsalarda birkaç büyük balina mevduatı oldu, ilki Binance üzerinde 14.550 BTC transferiydi, bugün erken saatlerde 13.003 BTC daha Coinbase’e taşındı. Ancak Coinbase’in net akışı, bunun dahili bir cüzdan transferi olduğunu öne sürdü.

Başka bir analist Ki-Young, Temmuz ayı boyunca güçlü satış baskısının mevcut piyasada ayıya üstünlük sağladığına inanıyor. Young’a göre, Borsa balina oranı yüzde 85’in üzerinde kalmaya devam ederse, balinaların zulalarını satış için borsalara taşıdığını gösteriyor. Bitcoin, an itibariyle 31.538 dolardan işlem görüyor ve şu anda 31 bin ila 31.5 bin dolarlık kritik destek bölgesini elinde tutmak için mücadele ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!