MicroStrategy, 600 Milyon Dolarlık Özel Tahvil Satışı ve Bitcoin Alımı Planlıyor

MicroStrategy, bugün 1933 tarihli Menkul Kıymetler Kanunu’nun 144A Kuralı çerçevesinde nitelikli kurumsal alıcılara özel bir arz gerçekleştireceğini duyurdu. Bu özel tahvil, 2030 vadeli ve toplam anapara dönüştürülebilir 600 milyon dolarlık bir değere sahip olacak. Şirket, bu adımı piyasa koşullarına ve diğer faktörlere bağlı olarak atmaya karar verdi.

MicroStrategy, tahvil satışından elde edilen net geliri, ek Bitcoin alımları için kullanacak. Ayrıca, geliri genel kurumsal amaçlar için de kullanmayı planlıyor. Bu adım, şirketin Bitcoin varlıklarını artırmak ve genel iş stratejilerini desteklemek için bir girişim olarak görünüyor.

Tahvillerin bazı koşullara tabi olarak, 22 Mart 2027 tarihinde veya sonrasında nakit olarak geri alınabileceği belirtildi. Ayrıca, tahvil sahipleri 15 Eylül 2028 tarihinde tahvillerinin tamamını veya bir kısmını nakit olarak geri satın alma hakkına sahip olacaklar.

MicroStrategy, tahvil sahiplerinin talepleri doğrultusunda, tahvillerin nakde, MicroStrategy’nin A sınıfı adi hisse senetlerine veya bunların bir kombinasyonuna dönüştürülebileceğini belirtti. Bu, şirketin tahvil sahiplerine çeşitli geri ödeme seçenekleri sunarak esneklik sağlamayı amaçlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!