Usta Analist Ethereum İçin Yıl Sonu ve 2025 Fiyat Tahminini Açıkladı!

Popüler kripto analisti ve YouTuber Ben Armstrong, ekosistemin katlanarak büyüdükçe, Ethereum (ETH)’un on binlerce dolara yükselebileceğini söylüyor.

Ethereum Bitcoin’i geride bırakacak

Yayınladığı yeni bir videoda Armstrong, Ethereum (ETH) için yükseliş durumunu inceliyor ve mevcut boğa piyasası bitmeden Bitcoin’i geçmek için ivmesi olduğunu belirtiyor. Analist şunları söylüyor:

Bu yıl Ethereum için inanılmaz bir boğa koşusu oldu. Sadece sayılara bakın. ETH, bu videonun yayınlandığı an itibariyle hala yüzde 200’ün üzerinde ve tüm yıl boyunca Bitcoin’e meydan okudu. Hatta Ethereum’un bu döngüde Bitcoin’i geçeceğini düşünüyorum.

CoinMarketCap’e göre, an itibariyle Bitcoin toplam kripto para piyasa değerinin yüzde 41’ine hakimken, Ethereum sadece yüzde 19’una hakim.

Ethereum pazar hakimiyeti tırmanacak

Mevcut tüm ölçümlere ve gelecek güncellemelere bir göz atan Armstrong, boğa koşusunun Temmuz ayının sonunda yeniden başlamasından sonra Ethereum’un Bitcoin’in pazar payını yemesini öngörüyor ve şunları ekliyor:

Mevcut tüm metrikler, veriler, TA ve ay matematiğine göre, Temmuz ayı sonuna kadar boğa koşusuna devam edeceğiz. Bu, Ethereum’un ortalama yüzde 20’den daha büyük bir düzeltme olmaksızın birkaç gün boyunca istikrarlı bir yukarı doğru hareket göreceği anlamına gelir. Ancak DeFi (merkeziyetsiz  finans) yaz boyunca tüm hızıyla devam edecek ve Londra EIP-1559 hard forkunun işlem ücretlerini eşitlemesi ve ağı hızlandırması bekleniyor. Bitcoin hakimiyeti için yarış devam edecek… NFT pazarının ısınmasıyla karıştırılan çok sayıda DeFi seçeneğiyle, Ethereum daha önce hiç görmediğimiz şekilde değer ve pazar hakimiyetinde tırmanacak.

 Fiyat tahmini

NFT alanına daha fazla sporcu ve ünlünün katılması ve kurumların Ethereum’a yüklenmeye devam etmesiyle Armstrong, kripto para biriminin 2021’de 25 bin dolara ulaşabileceğine ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca artmaya devam edecek ralliler yapacağına inanıyor. Analist son olarak şunları ekliyor:

2025 yılına kadar Ethereum’un ETH başına 85 bin dolara ulaşmasının çok muhtemel olduğunu görebiliyorum. Bunun ilk adımı elbette bu yıl sonu ETH 25 bin dolar  olacak. Bundan vazgeçme. Ethereum, 2025’te sadece dijital petrol olmayacak, geleceğin blockchain yakıtı olacak.