Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: BTC 30 Bin Dolara mı Çakılacak?

Bitcoin (BTC)’deki sürekli yüksek seviyeler, 30 bin dolara geri çekilmenin boğa piyasasını korumak adına giderek daha az gerekli göründüğü anlamına geliyor. Bitcoin (BTC) cuma günü daha yüksek bir aralıkta işlem gördü ve analistler bir sonraki hangi kritik seviyelerin düşeceğini görmek istiyor.

Bitcoin şimdilik yeni kayıplardan kurtuldu

Elde edilen veriler, BTC/USD’nin perşembe günü bir gecede 35 bin dolar desteğini koruduğunu ve şimdiye kadar 40 bin dolar seviyesinin altında kaldığını gösterdi. Bir yükseliş, konsolidasyon aşaması başlamadan önce pariteyi 39 bin dolara çıkarmıştı. Ancak genel olarak, Bitcoin henüz daha uzun zaman dilimlerinde yukarı veya aşağı belirleyici bir hareket yapmadı.

Popüler trader Rekt Capital’e göre, destekleme için 38 bin dolar seviyesinin çevrilmesi gerekiyor. Çarşamba günü ünlü trader, Bitcoin (BTC)’in mevcut konsolidasyon döngüsündeki önemine dikkat çekerek şöyle söylüyor:

 Şu anda BTC için izlenecek alan yaklaşık 38 bin dolarlık alan gibi görünüyor.

Bitcoin karşısında Altcoinler hakimiyetini kaybediyor

Rekt Capital gibi bir trader olan Crypto Ed, Bitcoin (BTC)’in bir sonraki hamlesi olarak 30 bin dolar seviyesine yakın olacağını öngörenler arasındaydı. Ancak piyasanın cuma günkü durumu , bu seviyenin ihtimal dışı olduğunu ortaya koydu. Crypto Ed Twitter takipçilerine aynı şekilde 38 bin dolar civarında bir kırılma noktasını vurgulayan bir grafiği paylaşarak şöyle söyledi:

Bitcoin artık 30 bin dolar seviyesine gitmeyecek, aksine yükselecek. Sarı yatay seviyeyi geçip tekrar test ettiğimizde yükseliş gerçekleşecek.

En büyük küresel borsa olan Binance’in alış ve satış pozisyonlarına bakıldığında, direncin sırasıyla 38.500 dolar ve 40 bin dolar seviyesinde olduğu doğrulanıyor. Karşılaştırıldığında, 30 bin doların çok üzerinde çok az göze çarpan destek vardı.

Altcoinler açısından ise, manzara Bitcoin (BTC)’den daha cesaret kırıcıydı. Trader’lar cuma günü büyük tokenlerde yaklaşık yüzde 4’lük kayıplarla karşı karşıya kaldılar. Yalnızca Amp, günlük yüzde 17’lik fark edilebilir kazançlar sağladı. Bitcoin’in piyasa değeri hakimiyeti, yükseldikçe iyileşti ve haftanın başında yüzde 42’nin altındayken yüzde 44’e ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment