Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: BTC Hangi Yönde Hareket Edecek?

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 60 düştüğünden beri, yatay yönde hareket ediyor. Yatırımcılar, kripto para piyasasında büyük oranda belirsizlik yaratan yükseliş ve düşüş haberleriyle endişeli bir şekilde piyasayı izliyorlar. Boğalar, boğa piyasasının hala devam ettiğine inanmak istiyor ve ayılar ise, ayı piyasasının başlamasını istiyor.

Bitcoin için kritik seviyeler

Grafiğe bakarken, 31 bin dolarlık desteğin Bitcoin fiyatının şimdiye kadar düşmesini engellediğini görebiliriz. Bu seviyeye her ulaştığında, fiyat hemen yüzde 25 yeniden canlanarak 37 bin dolar’a yükseldi. Bu bize boğaların hala piyasada olduğunu söylüyor. Yükselen bir toparlanma eğilimini doğrulamak için BTC, 38.200 dolarlık ana direnç bölgesini kırmalı ve tutmalıdır.

Ayılar ve boğalar, aşağı doğru bir kanal oluşturan bu dönemde yaklaşık bir aydır savaşıyorlar. Bu oluşum, bir trend kırılana kadar nötrdür. Kanalın en üst trendi ile birlikte 25 Günlük MA yatıyor. BTC bu iki işareti kırabildiğinde, 40 bin dolar üzerine yükseliş gerçekleşecek. Düşüş görünümüne göre, Bitcoin 33.500 dolarlık desteği tutamazsa, yüzde 20 daha düşüş olabilir. Şu andan itibaren, işaretler daha çok 40 bin dolar’a yeniden tırmanmaya işaret ediyor.

Teknik analiz

Stokastik RSI’yı incelerken, gücün aşırı alım koşullarına geri döndüğünü görebiliriz. Bitcoin fiyatı 38.200 dolarlık ana direnci kırabildiği sürece bu harika bir işaret. Potansiyel bir yükseliş hareketini doğrulamak için normal RSI, yaklaşık 115 gündür direnç görevi gören bir trend çizgisini kırdı. Güç 50 işaretini kırabildiği sürece, yükseliş eğilimi yakındır.

Bitcoin gün içi seviyeleri

Spot oranı: 37,148 dolar

Trend: Nötr

Volatilite: Yüksek

Destek: 36.600 dolar

Direnç: 38.200 dolar

Comments (1)
Add Comment