Uniswap Ezici Bir Çoğunlukla Bu Gelişmeye Karar Verdi! İşte Detaylar

Merkeziyetsiz borsa Uniswap (UNI), Uniswap Vakfı’nı oluşturmak için oylama sürecini tamamladı. Topluluk, teklifin doğrultusunda 86 milyondan fazla oyla vakıf adına büyü bir destek gösterdiği bildirildi.

Uniswap Vakfı gelişim sürecine hazırlanıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Uniswap Vakfı İcra Direktörü Devin Walsh, Çarşamba günü geç saatlerde tweet paylaşımında bulundu ve vakfı kurma önerisinin “son oylamasını geçtiğini” söyledi.

UF ekibi için işe alım sürecinin başladığına da sözlerinde yer verdi. Walsh ayrıca paylaşımında vakfın Uniswap Hibe Programını hızlandıracağını ve gelecek ay içerisinde yeni bir hibe duyurusuna işaret edeceği duyurusu da yaptı.

Teklifte belirtilenlere göre Uniswap Vakfı’nın genel amacı, ekosistemin uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlamanın yanı sıra, açık kaynak geliştirmeyi teşvik etmek ve merkeziyetsiz alanın büyümesini teşvik etmektir. Vakıf üç ana gündeme odaklanacak. Bunlar; Büyüme, Yönetişim ve Savunuculuk olarak belirtildi. Belirtilen yol haritasında yer alan bilgilere göre, büyümeyi sağlayacak protokol faaliyetlerini teşvik etmek için hibeler ve Ar-Ge programları kullanılacağı aktarıldı. Vakıf ayrıca yönetişim sürecini daha verimli hale getirmeye odaklanacak ve daha geniş ekosistemin savunucusu olarak hareket edeceğini bildirdi.

Vakıf, ek fona ihtiyaçları olduğunda hazineye başvuracaklarını söylüyor

Vakıf, Uniswap DAO Hazinesi tarafından 3 milyar dolarlık holdinglerinden serbest bırakılacak olan 74 milyon dolarlık bir bütçeye mal olacağı aktarılıyor. Teklife göre, önümüzdeki iki yıl içerisinde 12 kişilik bir ekibi destekleyecek operasyonel giderler adına 14 milyon dolar ayrılacak. Vakıf, faaliyetlerin istikrarını sağlamak için ek finansman gerektiği düşüncesinde olursa, 6 ila 12 ay içerisinde hazineye tekrar başvurabileceğini belirtiyor. Kalan 60 milyon doların ise, vakfın yaklaşık 3 yıl süreceğine inandığı Uniswap Hibe Programını sürdürecek. Yapılan açıklama da şu sözlere yer verildi:

6 aylık fon kaldığında, ek Hibe fonları için Hazine’ye başvurmayı planlıyoruz.

Fonların ödemeleri ise iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşamada, önümüzdeki 2 yıllık süreç boyunca oluşan işletme giderlerini ve hibeleri karşılamak için 20 milyon doların elden çıkarılacağı belirtiliyor. İkinci aşamada ise, vakfın kendisini tüzel kişilik olarak kurmasının ardından 6 ila 12 aylık zaman içerisinde Hazinesi tarafından 54 milyon dolarlık bütçe elden çıkarılacağı belirtildi.

Twitter’da bulunan kullanıcılar sorguluyor

Topluluk tarafından sonuçlar kutlarken, bu oylamanın arkasındaki merkeziyetsizçiliğin derecesini sorgulayan bazı Twitter kullanıcılarının bulunduğu belirtildi. Oylama rakamlarına daha yakından bakıldığında, ilk yirmi adresin toplam oyların 81,5 milyondan fazla veya yüzde 94’ünü oluşturduğu ortaya çıktığı belirtildi. İlk teklifin 4 Ağustos 2022 tarihinde, Uniswap Hibe Programı Lideri Walsh ve Kenneth Ng tarafından sunulduğu bilinmekte. Topluluktaki birçok kişi ekosistemi büyütmek ve geliştirmek adına geliştiricileri teşvik etme fikrini pozitif karşılarken, diğer topluluk üyelerinin teklifin arkasında bulunan büyük maliyetler sonucunda aynı fikirde olmadığı belirtiliyor.

Mayıs 2022 tarihinde, Uniswap Protokolü işlem hacminde 1 trilyon doları seviyesini geçti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!