Uniswap, Ukrayna’ya Altcoin Bağışı İçin Arayüz Oluşturdu!

Merkeziyetsiz borsa Uniswap; altcoin projeleri Aave, Chainlink’in LINK tokeni ve Decentraland’ın MANA tokeni gibi ERC-20 standardını destekleyen ve doğrudan Ether’e (ETH) dönüştürülen bir arayüz başlattı. Bu kripto paralar daha sonra, Ukrayna hükümetinin resmi kripto cüzdan adreslerine tek seferde gönderilebiliyor.

Uniswap ekibinin cüzdanlarla ilgili endişeleri var

Uniswap tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna tarafından paylaşılan adresin merkezi bir borsada bulunduğunu ve yalnızca Ethereum ile Tether (USDT) kabul ettiğini söyledi. Bu özellik, Uniswap içinde ERC-20 tokenleri olan ve cüzdanlarını DEX’e bağlayarak bağış yapmak isteyen herkes için bağış sürecini basitleştiriyor. Bu sayede Ukrayna altcoin bağışı da alabilecek. Uniswap Twitter hesabından konu ile ilgili şu duyuru yapıldı:

Ukrayna hükümeti tarafından paylaşılan adres, yalnızca USDT ve ETH’yi kabul eden merkezi bir borsadır. Bu arayüzü, bağış yapmak isteyen ancak başka ERC-20 jetonlarına sahip olan herkesin tek bir tıklamayla yapabilmesi için oluşturduk.

 

Ancak Uniswap ekibi tarafından alıntılanan bir tweet’te, kripto topluluğunun bazı üyelerinin, “Bu cüzdanların anahtarlarının merkezi bir Ukrayna borsası tarafından tutulduğuna” dair endişelerini dile getirdikleri söyleniyor. Altcoin projeleri için daha “güvenli bir saklama yaklaşımı” istiyorlar.

Ukraynoı Altcoin Dot ile de bağışları kabul ediyor

Bununla birlikte Ukrayna, bugün erken saatlerde Polkadot ağınınaltcoin projesi DOT ile bağışlara destek verdi. Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, yeni desteklenen adrese kişisel olarak 5,8 milyon dolar DOT bağışladı. Blockchain topluluğu, Ukrayna’nın devam eden bir savaşta direnmesine yardımcı olmak için aktif biçimde görev alıyor. Bağışlar bir yana, Ukraynalı sanatçıları ve UkraynaDAO’yu desteklemek için benzersiz token üretme çabaları da ilgi gördü.

Ukrayna hükümeti ve ülkede faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, bu haber yayına hazırlandığı esnada 53 milyon dolardan fazla bağış almıştı. Veriler, takip edilen projelere dayanıyor. Kişiler arasındaki veya çeşitli altcoin projeleriaracılığıyla yapılan bağışları hesaba katmıyor. Önemli bağış girişimleri arasında Kuna’nın Ukrayna Rezerv Fonu, Come Back Alive ve doğrudan Ukrayna hükümeti tarafından doğrulanan cüzdan adreslerine gönderilen Bitcoin (BTC), Ether, Tether ve DOT yer alıyor. Bununla birlikte bağışların, kısmen kripto para piyasalarında devam eden ralli sayesinde arttığını belirtmekte fayda var. Daha fazla altcoin haberi için, Kriptoarena.com web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!