Topluluk, Ethereum’un Değerini Arttıracak Senaryolar Üretiyor

Ethereum (ETH) hafta sonu gerçekleşen fiyat düşüşü, yatırımcıları lider altcoin hakkında biraz endişelendirmiş gibi olsa da, Reddit’teki topluluk üyeleri, Ethereum’un fiyatını yukarı çekebilecek kullanım senaryolarını tartışarak bir çıkış yolu bulmaya çalıştı.

Ethereum piyasa değerini yükseltebilmek için birçok senaryo üretildi

Reddit kullanıcısı r/Ethereum, diğer topluluk üyelerine “ETH’nin 500 milyar dolarlık bir piyasa değerine nasıl ulaşabileceğini” sordu. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bununla birlikte akıllı sözleşmelerin gayrimenkuller için kullanılmasını da eleştiren Reddit kullanıcısı, tıpkı Bitcoin’in (BTC) altının yerine geçmesi gibi ETH’nin de değerini sağlamlaştırabilecek ikna edici bir durum görmediğini de belirtti. Başka bir Reddit kullanıcısı u/WarhorseLand ise, akıllı sözleşmeler ve gayrimenkul konusundaki bakış açısına karşıt bir düşünce sundu. u/WarhorseLand’e göre, emlak sektörü akıllı sözleşmelerin sunduğu güvenlik sayesinde havale dolandırıcılığını önleyebilir.

Bunlara ek olarak u/WarhorseLand, tüm dünyada geçerli olan “güvenilir olmayan kimlik doğrulamasının”, akıllı sözleşmeler için en ihtiyaç duyulan senaryo olduğunu da savundu. Bu senaryoda, insanların şüphe duymadan kim olduklarını kanıtlamalarına izin veren bir kullanım durumunun Ethereum için olumlu fiyat hareketini teşvik edebileceğine inandığını söyledi. Başka bir Reddit kullanıcısı u/SgtHappyPants ise, merkeziyetsiz sertifikalar ve finansal sözleşmelerin de dahil olduğu bir dizi kullanım durumlarını gündeme getirdi. Ek olarak, merkeziyetsiz özerk kuruluşların (DAO) önemine de dikkat çekti.

ETH kurucusu da bir süre önce kullanım durumu ile ilgili fikirlerini açıklamıştı

Yukarıdaki bir çok öneriyi dile getiren Reddit kullanıcılarına göre Ethereum, yeni bir organizasyon sınıfını mümkün kılan küresel bir etkileşim platformudur. Başka bir kullanıcı ise, Ethereum’u Craigslist ve Ticketmaster gibi platformlarla karşılaştırdı. Kullanıcı, Ethereum’un üçüncü taraf kısmını blockchain ile değiştirerek bu platformları geliştirebileceğini ve daha düşük ücretlerle güvenli işlemlere izin verebileceğini belirtti. Bu arada, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin kısa süre önce blockchain kullanım durumları hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Buterin, yapmış olduğu paylaşımda veri depolama ve veri alma, güvenilirlik ve sansür direnci gibi finansal olmayan uygulamalardan bahsederek, ideal olabilecek oylama mekanizmaları hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin , PlanB takma adıyla bilinen Hollandalı kurumsal bir yatırımcı tarafından popüler hale getirilen tartışmalı Bitcoin (BTC) stok akış (S2F) modelini eleştirdi. BTC stok akış modeli , birkaç fiyat tahminini doğru yaptığı için boğa koşusu sırasında çok dikkat çekti, ancak model boğa piyasası sırasında da birkaç kez saptı. Buterin, BTC fiyatını tahmin etmeyi amaçlayan modelin büyüyen eleştirmenleri listesine katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!