UNFI (UNFI) Nedir?

UNFI (UNFI) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. UNFI Token, DeFi projelerinden biridir. Ayrıca Unfi Protocol DAO’nun yerel kripto para birimidir. DeFi işlemlerinin tümü UNFI Token ile yapılabilmektedir. Bir diğer yandan Unfi Protocol DAO’da akıllı kontratları devreye almak için de UNFI Token kullanılmaktadır. Unfi Protocol DAO’da birden fazla Token’le takas edilebilmektedir. Çünkü platform diğer DeFi ekosistemleriyle işbirliğine açıktır. Ayrıca UNFI Token merkeziyetsiz AMM teknolojisine göre çalışan kripto para birimidir. AMM teknoloji sayesinde manipülasyonlardan uzak işlem yapmak isteyenler için ideal Token’lar arasında bulunmaktadır.

UNFI projesinin amacı nedir?

Projenin amacı; AMM teknolojisiyle yatırım işlemlerini ve DeFi işlemlerini daha güvenilir hale getirebilmektir. Ayrıca AMM teknolojisi sayesinde yatırımcılar, manipülasyondan uzak ve gerçek zamanlı al-sat işlemleri yapar. Bir diğer yandan proje, Utrade adlı bir ürünü sunarak, akıllı kontratları kullanmayı imkan tanır. DeFi ekosistemleriyle etkileşimde olan Unfi Protokol DAO’da birden fazla Token’le al-sat yapılırken ETH ağ tabanında işleme gerek duyulmaz.

Avantajları neler?

  • Pasif gelir ve faiz kazancı: Kullanıcılar proje ağında ve cüzdanlarında Token stake ederek yeni Token bakiyesi kazanır. UNFI Token ağda yer alan diğer kullanıcılara borç olarak sunulabilir ve üzerinden faiz getirisi alınabilmektedir.
  • Akıllı kontrakt: Token kullanıcıları yine proje ağında akıllı kontratları oluşturabilmektedir. Ayrıca bunlar üzerinden güvenli merkeziyetsiz finansal işlem yapabilmektedir.
  • Hız: UNFI Token, kripto para takaslarında ve cüzdanlar arası transferlerde kullanıldığında işlem onayları düşük bekleme süresinde alınmaktadır.

Dezavantajları neler?

  • Fiyat takibi: Kripto para piyasasının volatil yapısına göre anlık fiyat değişimleri yaşadığından devamlı fiyat takibini zorunlu hale getirmektedir. Bu işlemler için de zaman ayrılması gerekmektedir.
  • Saldırı riski: Sanal cüzdanda saklanan UNFI Token ağlarda saldırı olması durumunda risk altına girer. Ancak, donanım cüzdanda çevrimdışı modda saklanması halinde bu risk ortadan kalkar.

UNFI (UNFI) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda UNFI ile işlem yapılabilen borsalar; Binance, Kucoin, Gate.io’dur. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak UNFI listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca UNFI Token ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!